x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cetăţean polonez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România cu acte false

Cetăţean polonez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România cu acte false

29 Iul 2019   •   17:49
Cetăţean polonez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România cu acte false

Un cetăţean polonez care a încercat să intre ilegal în România cu un paşaport emis de autorităţile din Polonia pe numele altei persoane a fost prins luni de autorităţile de frontieră din cadrul PTF Giurgiu-Ruse.

"La Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară călătorind ca pasager într-un microbuz condus de un cetăţean polonez un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport eliberat de autorităţile din Polonia. Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia paşaportului prezentat de pasagerul microbuzului, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana respectivă a încercat să folosească un paşaport polonez, ce aparţinea altei persoane", se arată în comunicatul de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerul microbuzului este cetăţean polonez şi a procedat în acest fel întrucât îşi pierduse paşaportul şi dorea să meargă la mare împreună cu prietenii săi.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

AGERPRES

×