x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cetăţean tunisian, reţinut şi expulzat la propunerea SRI

Cetăţean tunisian, reţinut şi expulzat la propunerea SRI

25 Aug 2013   •   21:17

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis declararea ca indezirabil pe teritoriul României, pentru o perioadă de 15 ani, a unui cetăţean tunisian, după ce anchetatorii de la SRI au strâns probe din care reiese că acesta a încercat să recruteze în ţara noastră adepţi ai Jihadului.

Ofiţerii SRI au demonstrat că studentul tunisian "desfăşura activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională", fiind vorba despre sprijinirea ori iniţierea de acte teroriste sau de organizaţii care se ocupă cu astfel de activităţi.

Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Sorin Sava, citat de Mediafax, "cetăţeanul străin, în calitate de membru de rang înalt al unor mijloace de informare online aflate sub influenţa grupării Al-Qaida desfăşura activităţi de promovare a unor curente extremist-teroriste, precum şi activităţi de recrutare de adepţi ai Jihadului. Acesta deţinea materiale cu privire la mijloacele şi metodele de realizare a unor atacuri teroriste, ce conţineau inclusiv schiţe şi documentare video cu practicile de confecţionare a unor dispozitive explozive improvizate.

În timpul prezenţei în România, cetăţeanul străin, adept fervent al ideologiei Al-Qaida şi susţinător al activităţilor teroriste derulate de grupările afiliate care acţionează în Orientul Mijlociu şi nordul Africii, a adoptat un comportament de tip «lup singuratic». Acesta a iniţiat şi permanentizat legături cu elemente teroriste aflate în exteriorul României în mod conspirat şi folosind tehnici complexe de criptare a comunicaţiilor", a declarat Sava.

×