x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR Călători: 99 de trenuri anulate; se circulă cu plug antemergător pe ruta Bucureşti-Constanţa

CFR Călători: 99 de trenuri anulate; se circulă cu plug antemergător pe ruta Bucureşti-Constanţa

11 Ian 2017   •   12:02
CFR Călători: 99 de trenuri anulate; se circulă cu plug antemergător pe ruta Bucureşti-Constanţa
CFR Călători a anulat 99 de trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România şi dă asigurări că se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe.


De asemenea, circulaţia trenurilor va fi adaptată şi pe parcursul zilei de miercuri condiţiilor meteo extreme.

"Prioritatea noastră este aceea de a asigura oamenilor un transport fără riscuri şi de a realiza legături între marile oraşe, pe magistrale. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători, care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii şi pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe", spune CFR Călători, într-o postare pe propria pagină de Facebook.

Potrivit sursei citate, ninge viscolit şi sunt condiţii meteo extreme, astfel că se circulă cu plug antemergător pe ruta Bucureşti - Constanţa. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa.

"În cursul acestei dimineţi, încercăm să realizăm o legătură dus şi una întors de la Bucureşti (9:30 plecare programată, 11:05 plecare reală) către Constanţa şi retur (7:30 plecare Constanţa). De asemenea, şi după-amiază încercăm să realizăm legătura dintre aceste oraşe: către Constanţa (19:00 plecare din Bucureşti Nord) şi către Bucureşti Nord (20:30 plecare din Constanţa). Aşa cum s-a întâmplat în zilele anterioare, şi astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren", informează compania.

CFR Călători precizează că lista trenurilor anulate va fi actualizată periodic, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de situaţia din teren.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: CFR calatori cfr bucuresti constanta