x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR Călători: Niciun tren nu a fost anulat, dar există întârzieri pe unele rute

CFR Călători: Niciun tren nu a fost anulat, dar există întârzieri pe unele rute

05 Ian 2016   •   10:54
 CFR Călători: Niciun tren nu a fost anulat, dar există întârzieri pe unele rute
Sursa foto: Foto: Facebook.com / Gabriel Finias Bonta

Circulaţia feroviară se desfăşoară, în continuare, în condiţii de iarnă, iar până la această oră nu a fost anulat niciun tren dintre cele peste 1.200 de garnituri ale CFR Călători care circulă zilnic pe reţeaua feroviară, a anunţat, marţi, într-un comunicat, compania naţională de transport feroviar.

Potrivit sursei citate, până la ora 9,00, au sosit în Gara de Nord Bucureşti cu întârzieri de aproximativ 60 de minute trenurile IR 1742 Satu Mare - Oradea - Bucureşti şi IR 1782 Piteşti - Bucureşti Nord. Trenul IR 1696 Timişoara Nord - Bucureşti Nord a avut o întârziere de 40 minute.

'Întrucât este o situaţie în evoluţie, sunt posibile şi alte întârzieri şi/sau modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Informaţii în timp real despre situaţia circulaţiei trenurilor pot fi găsite pe http://cfr.ro/index.php/cauta-tren. Numerele de telefon de la staţiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice', precizează CFR Călători.

Conform sursei citate, în situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.

De asemenea, 'în toate unităţile CFR Călători (revizii, depouri etc) se intervine constant pentru deszăpezire şi pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul' şi 'sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă'.

Pe de altă parte, CFR Călători menţionează că pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: cfr CFR calatori trenuri tren întarzieri rute