x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chevron a anunţat SISTAREA explorării gazelor de şist în România pe parcursul acestui an

Chevron a anunţat SISTAREA explorării gazelor de şist în România pe parcursul acestui an

01 Apr 2012   •   20:15
Chevron a anunţat SISTAREA explorării gazelor de şist în România pe parcursul acestui an

In emisiunea Sinteza Zilei, Mihai Gadea a discutat impreuna cu invitatii sai decizia companiei Chevron, care in urma emisiunilor Antenei 3 a anuntat oficial printr-un comunicat de presa sistarea activitatilor de exploatare a gazelor de sist pe parcursul acestui an.

De asemenea, Chevron a anuntat ca nu are nimic impotriva desecretizarii contractului cu privire la exploatarea gazelor de sist.

Cu alte cuvinte, nu Chevronul este vinovat in toate aceste probleme, ci puterea din Romania care, printre altele, nu doreste desecretizarea contractului.

Joi, premierul Mihai Razvan Ungureanu a aprobat inceperea exploatarii gazelor de sist in 3 perimetre din zona Marii Negre. Este vorba despre Vama Veche, Adamclisi si Costinesti. Acordurile petroliere au fost aprobate dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit cu oficialii Chevron la sediul Guvernului, discutie la care a participat si ambasadorul Statelor Unite.

Exploatarea acestor gaze prin fracturare a fost interzisa in mai multe tari civilizate ale lumii. Specialistii atrag atentia ca dupa un asemenea tip de exploatare urmeaza cutremure, desertificare si contaminarea chimica a zonelor respective pentru perioade indelungate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: chevron gaze de sist