x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chevron a suspendat activitatea la Pungeşti

Chevron a suspendat activitatea la Pungeşti

17 Oct 2013   •   15:17
Chevron a suspendat activitatea la Pungeşti

Reprezentanţii companiei Chevron au anunţat, astăzi, că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în localitatea vasluiană Siliştea, în urma protestelor din ultimele zile.

"Chevron poate confirma astăzi (joi—n.r.) suspendarea activităților în Siliștea, comuna Pungești, județul Vaslui. Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm", se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii Chevron.

Potrivit comunicatului, Chevron își reiterează angajamentul de a avea relații constructive și pozitive cu comunitățile unde își desfășoară activitatea și de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitățile locale și autoritățile, despre proiectele sale.

"Chevron a obținut permisele de mediu și autorizațiile necesare demarării activităților în Siliștea. Chevron intenționează să realizeze exclusiv activități de explorare, folosind tehnologii convenționale, în perimetrul EV-2, conform permiselor pe baza cărora operăm", se mai arată în comunicatul companiei.

Zeci de oameni din Siliştea (Vaslui) protestează, pentru a patra zi consecutiv, în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist. În cursul dimineţii, societatea angajată de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist şi-a retras din zonă cele două utilaje.

În timpul protestului de ieri, aproximativ 50 de persoane au blocat drumul judeţean Vaslui - Gârceni, formând un cordon, pentru a împiedica accesul utilajelor în zona de explorare. Jandarmii au intervenit pentru a elibera şoseaua pe care aceştia o blocaseră, mulţi dintre manifestanţi fiind bruscaţi şi luaţi pe sus de forţele de ordine.

În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

×