x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chevron continuă lucrările de amenajare la Pungeşti. Circulaţia în zonă a fost reluată

Chevron continuă lucrările de amenajare la Pungeşti. Circulaţia în zonă a fost reluată

03 Dec 2013   •   10:00
Chevron continuă lucrările de amenajare la Pungeşti. Circulaţia în zonă a fost reluată

Reprezentanții Chevron continuă lucrările de amenajare a platformei pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist la Siliștea, în comuna vasluiană Pungești.

În zonă se află în continuare efective de jandarmi care asigură liniștea și ordinea publică, dar și câțiva săteni și activiști de mediu care protestează față de decizia companiei de a demara lucrările de explorare.

"Circulația pe drumul județean se desfășoară în condiții normale", a declarat marți pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Lucian Modoranu.

Cetățenii din Pungești susțin că așteapă să li se alăture protestatari din mai multe județe din țară.

Drumul care face legătura între Vaslui și Pungești a fost blocat luni, la intrarea în localitatea Siliștea, unde Chevron a deplasat o serie de utilaje în vederea începerii lucrărilor de amenajare a primei sonde de explorare a gazelor de șist din județ. Jandarmii au montat garduri de protecție și nu dau voie nici reprezentanților presei să se apropie de perimetrul în care Chevron a început lucrările. În zonă au fost mobilizate forțe de ordine, jandarmi, polițiști și pompieri. Oamenii legii au înconjurat tabăra de rezistență și i-au luat pe protestatari în dube pentru legitimare.

Trei mașini ale Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui au fost trimise la Pungești. O parte dintre protestatari au spus că au fost loviți și bruscați de reprezentanții Jandarmeriei, acuzațiile fiind ulterior infirmate de reprezentanții instituției, care susțin că au acționat conform legii, deoarece peste 100 de cetățeni au obstrucționat accesul utilajelor Chevron pe perimetrul concesionat.

Un jandarm a fost transportat cu o ambulanță detașată în zona Pungești după ce a suferit o contuzie lombară. În cursul dimineții de luni alți doi cetățeni care se aflau la Pungești, unul în stare de lipotimie și altul cu traumatism toraco-abdominal, au fost duși la spital de două ambulanțe, unde au fost suspuși unor investigații.

×
Subiecte în articol: chaveron pungesti gaze de sist