x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciamba: Nu poţi stabili un buget fără direcţii, e nevoie de flexibilitate şi de priorităţi

Ciamba: Nu poţi stabili un buget fără direcţii, e nevoie de flexibilitate şi de priorităţi

12 Mar 2019   •   13:30
Ciamba: Nu poţi stabili un buget fără direcţii, e nevoie de flexibilitate şi de priorităţi

Un buget nu poate fi stabilit fără direcţii clare, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, care a evocat, în contextul discuţiilor pe Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027, nevoia de flexibilitate pentru a răspunde la provocările prezentului şi de priorităţi.

Ciamba a susţinut o conferinţă de presă, alături de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

"Nu poţi stabili un buget fără direcţii, aşa că într-un fel cred că discuţia despre buget este pe agendă. Trebuie să vedem cum se adaptează Uniunea la provocările de azi", a arătat oficialul român.

El a adăugat că, în actualul context, Uniunea Europeană are nevoie de "flexibilitatea de a răspunde la provocările prezentului şi de priorităţi".

La Bucureşti se desfăşoară marţi reuniunea informală a miniştrilor şi a secretarilor de stat pentru Afaceri Europene, în contextul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Pe agenda discuţiilor se află şi Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027.

În cadrul reuniunii de la Bucureşti, miniştrii şi secretarii de stat pentru Afaceri Europene, împreună cu reprezentanţii instituţiilor europene, au o dezbatere cu privire la viitorul Cadru Financiar Multianual 2021 - 2027, care să contribuie la stimularea avansării în timp util a negocierilor, în conformitate cu Concluziile Consiliului European din decembrie 2018.

Obiectivul preşedinţiei României la Consiliul UE este de a continua discuţiile într-un ritm dinamic, în perspectiva facilitării unui acord politic în acest dosar, în toamna anului 2019, se arată pe site-ul oficial al preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. AGERPRES

×
Subiecte în articol: George Ciamba