x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cifrele îl doboară pe Băsescu. Argumente logice care susţin fără dubiu validarea referendumului

Cifrele îl doboară pe Băsescu. Argumente logice care susţin fără dubiu validarea referendumului

19 Aug 2012   •   20:32
Cifrele îl doboară pe Băsescu. Argumente logice care susţin fără dubiu validarea referendumului

Ultimele zile au adus din ce in ce mai multe informatii, argumente si documente menite sa duca la validarea referendumului de demitere a presedintelui.

La Sinteza Zilei, Mihai Gadea a prezentat o noua cifra interesanta, menita sa aduca un argument in plus.
In 1991, atunci cand Constitutia Romaniei a fost validata de catre popor, prin referendum, la acest proces au participat nu mai putin de 8.464.624, adica o cifra usor comparabila cu cea a participantilor la referendumul de demitere: 8.455.336.
Un argument care vorbeste de la sine: cum poti sa ceri un cvorum de 9,1 milioane de alegatori la referendumul de demitere daca insusi legea fundamentala a tarii nu s-a "aprobat' decat prin prezenta la vot a 8,4 milioane de persoane?

Emisiunea Sinteza Zilei a demontat in prima ei parte planul lui Traian Basescu prin care acesta si-a pregatit terenul pentru a putea impiedica demiterea sa , despre care nu se indoia ca va veni.
Cu argumente si cifre s-a disecat mecanismul prin care castigarea alegerilor din decembrie 2009 s-a produs prin "inventarea' unor noi sectii de votare in afara tarii. Si astfel, desi in urma voturilor exprimate in Romania Mircea Geoana avea in favoarea sa 14.738 de voturi, la final Basescu a ajuns cu un surplus de 84.786 de votanti.

Mai doriti un alt argument? La alegerile Parlamentare din 27 septembrie 1992, cand se stie ca populatia Romaniei era de aproape 22 de miliaone de persoane, pe listele electorale erau inscrise 16.380.663 de persoane. Cum se poate ca astazi, cand se stie ca populatia tarii a scazut (lucru recunoscut si de statistici, dealtfel), numarul celor de pe listele electorale permanente sa fie cu aproape 1 milion de persoane mai mult, adica 18.292.464? (S:S:E)

×