x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci ani de la apariţia primului ziar creştin din România

Cinci ani de la apariţia primului ziar creştin din România

de Daniela Cârlea Şontică    |    12 Feb 2010   •   00:00

Ziarul Lumina al Patriarhiei Române a împlinit cinci ani de apariţie neîntreruptă, evenimentul fiind aniversat, azi, 12 februarie, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei.



La evenimentul care a debutat cu o slujbă de Te Deum şi a continuat cu evocarea celor mai importante momente din existenţă, au fost prezenţi membrii redacţiilor de la Iaşi şi Bucureşti, dar şi ierarhi, preoţi şi prieteni ai publicaţiei.

După acordarea diplomelor de onoare unor jurnalişti şi binefăcători ai cotidianului, Părintele Patriarh Daniel a inaugurat noua versiune de site a Ziarului Lumina, care are acum o cuprindere mult mai largă a fenomenului religios şi de pe care pot fi accesate şi jurnalele Televiziunii Trinitas.

Apărut la Iaşi, la 7 februarie 2005, din iniţiativa unor laici devotaţi bisericii, cu binecuvântarea Mitropolitului de atunci al Moldovei şi Bucovinei ­ actualul Patriarh ­, Ziarul Lumina s-a îmbogăţit cu săptămânalul Lumina de Duminică, iar din 2007, când a devenit parte a Centrului de Presă Basilica, este cotidian naţional la care sunt abonate 27.000 de persoane.

Urarea noastră pentru Ziarul Lumina: La mulţi ani de jurnalism creştin luminos!

×
Subiecte în articol: observator