x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci iranieni și un irakian, opriți la frontieră, după ce au încercat să treacă ilegal în Ungaria

Cinci iranieni și un irakian, opriți la frontieră, după ce au încercat să treacă ilegal în Ungaria

14 Apr 2018   •   12:40
Cinci iranieni și  un irakian, opriți la frontieră, după ce au încercat să treacă ilegal în Ungaria

Şase solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria, au fost reţinuţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de către poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei. 

"Este vorba de şase cetăţeni de origine afro-asiatică. În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Iran şi Irak, patru adulţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani şi doi minori, de trei şi 16 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră", se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă de IGPF. 

Potrivit sursei citate, vineri, poliţiştii de frontieră de la ITPF Sighetu Marmaţiei - SPF Berveni, judeţul Satu Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. 

În jurul orei 23,50, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii Oar, şase persoane care se deplasau pe jos spre frontiera de stat cu Ungaria. 

"Deoarece persoanele în cauză nu-şi justificau prezenţa în zonă, echipajul poliţiei de frontieră a procedat la reţinerea acestora", a precizat IGPF. 

Migranţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen. 

Cei cinci iranieni şi cetăţeanul irakian sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

AGERPRES

×