x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci maşini cu număr de înmatriculare românesc, incendiate la Roma

Cinci maşini cu număr de înmatriculare românesc, incendiate la Roma

de Istvan Deak    |    01 Mar 2015   •   16:44
Cinci maşini cu număr de înmatriculare românesc, incendiate la Roma

Mai multe autoturisme cu numere de înmatriculare româneşti, parcate pe o stradă secundară de la periferia de est a Romei, au fost incendiate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Ministerul român de Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incident, se arată într-un comunicat al ministerului. Potrivit primelor date obţinute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime.

“De obicei, sâmbăta seară, în zona respectivă nu găseşti loc de parcare. În mod curios, ieri seara, strada era liberă. Acum două săptămâni, exact în acelaşi cartier, a fost incendiată o altă maşină cu număr românesc. Proprietarul ei nu a vrut să facă plângere la poliţie, a spus că oricum nu se rezolvă nimic. Cred că este un episod de rasism evident”, a declarat Ion Pop, cunoscut pentru activitatea în comunitatea românilor din Italia, pentru hotnews.ro.

Ambasada României a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale atât pe lângă comandamentul de pompieri din Roma, cât şi pe lângă comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obţinerii de informaţii oficiale referitor la circumstanţele producerii incidentului şi a identităţii deţinătorilor autovehiculelor incendiate.

Ministerul român de Externe precizează că urmăreşte cazul şi aşteaptă un răspuns oficial din partea autorităţilor locale.

“Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitelei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare româneşti sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea şi motivaţii de natură xenofobă”, se arată în comunicatul ministerului, remis Jurnalului Naţional.

“Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimă aşteptarea ca autorităţile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineaţa zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârşirii unei fapte cu motivaţii xenofobe”, se mai arată în comunicat.

×