x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine a fost cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete

Cine a fost cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete

14 Mar 2017   •   21:40
Cine a fost cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete

Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, la 14 martie 2017.

***

Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie 1957, în comuna Vela, la interferenţa judeţului Dolj cu judeţul Mehedinţi.

Datorită calităţilor vocale deosebite, a fost angajată de la 14 ani, cu dispensă de vârstă, la orchestra de muzică populară ''Doina Olteniei'' a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook a artistei, www.facebook.com/pg/IleanaCiuculeteOfficial.

A absolvit Liceul de matematică-fizică ''Traian'', din Drobeta Turnu-Severin.

De-a lungul carierei artistice, a fost angajată ca prim-solistă la Ansamblul ''Danubius'' din Drobeta Turnu-Severin, la Ansamblul ''Nicolae Bălcescu'' din Craiova şi la prestigiosul ansamblu folcloric ''Căluşul'' din Scorniceşti. A colaborat cu toate ansamblurile artistice din ţară în turnee şi spectacole.

Solistă apreciată de public pentru creaţiile proprii şi pentru stilul specific de a cânta, dinamic şi melodios, a avut o bogată activitate discografică, însumând 30 de albume şi peste 400 de melodii proprii.

Din discografia artistei, amintim albumele: ''De ce-i lăsat dorul dor'', ''Dragostea e rău de foc'', ''Primavara înfloare dorul'', ''Într-o zi de mai cu soare'', ''Cântece de voie bună'', ''Tinereţe, nu pleca'', ''Ce e dragostea în lume'', ''Bobocel de trandafir'', ''Eu le-am spus ochilor mei'', ''Măi Ileană, măi olteancă'', ''Neicuţă din Calafat", ''Asta sunt, n-aveţi ce-mi face'', ''Am venit cu drag la voi'', ''Ciorba de curcan'', ''Prost ai fi dacă mă crezi'', ''Pân' la tine mândro, la Sălaş'', ''Din Timoc la Chişinău''.

De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în ţară cu trei discuri de aur şi cu un disc de platină, iar în Serbia cu un disc de aur. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Ileana Ciuculete