x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine îşi face săptămâna viitoare poză cu Putin: Băsescu sau Ponta?

Cine îşi face săptămâna viitoare poză cu Putin: Băsescu sau Ponta?

de Dan Constantin    |    08 Oct 2014   •   10:04
Cine îşi face săptămâna viitoare poză cu Putin: Băsescu sau Ponta?

O nouă dispută pentru reprezentarea României la nivel înalt se anunţă pentru săptămâna viitoare, legată de participarea la summit-ul Asia -Europa, de la Milano.

Reuniunea ASEM (Asia-Europe-Meeting) se va desfăşura în 16-17 octombrie şi se anunţă a fi extrem de interesantă, la ea participând, la invitaţia Italiei, numeroşi şefi de stat şi de guvern din cele 51 de ţări membre ale organizaţiei.

Putin îşi va face reintrarea în clubul liderilor, după perioada de izolare impusă de SUA, UE şi NATO ca urmare a ocupării Crimeei. Carantina a fost spartă, participarea lui Putin fiind anunţată indirect după convorbirea telefonică recentă a acestuia cu doamna Merkel, cancelarul Germaniei.

Dezbaterea principală are tema''Parteneriat responsabil pentru dezvoltatre durabilă şi securitate'' şi va fi condusă de Herman van Rompuy şi Juan Manuel Barosso, liderii în exerciţiu al Consiliului European şi ai Comisiei Europene, ambii la sfârşit de mandat. În marja summitului, al zecelea de la înfiinţarea ASEM, vor avea numeroase întâlniri bilaterale.
Joi, 16 octombrie, la ora 15, este programată paza de familie a participanţilor.

Cine se va trage în poză lângă Putin? Băsescu sau Ponta? În contextul campaniei electorale, acestui moment i se vor da în România semnificaţii exagerate, scoase din contextul reuniunii de la Milano.

Pentru Băsescu, participarea la summit este ultima ocazie de a fi în compania a numeroşi lideri; pentru Victor Ponta, un prilej de a se prezenta în postura credibilă de viitor Preşedinte al României. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin basescu Victor Ponta