x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine sunt ziariştii care au lansat intoxicări în dosarul Microsoft? De ce îl apără Băsescu pe Bittner?

Cine sunt ziariştii care au lansat intoxicări în dosarul Microsoft? De ce îl apără Băsescu pe Bittner?

de Dan Constantin    |    10 Oct 2014   •   09:55
Cine sunt ziariştii care au lansat intoxicări în dosarul Microsoft? De ce îl apără Băsescu pe Bittner?

O diversiune de presă, servită pentru a acoperi denunțătorii din dosarul Microsoft este surprinzător denunțată de Băsescu Traian.

În furibunda declarație de presă, Băsescu spune:

" (...) domnul Bittner nu a fost anchetat, nu a dat nicio declaraţie. Îmi menţin declaraţia şi acest lucru nu scrie în dosar. Am răspuns doar unui joc care se făcea în mass-media de oameni mai mult sau mai puţini binevoitori, care voiau să protejeze pe adevăraţii denunţători, punând în spatele unuia care nici măcar nu a dat vreo declaraţie în acest dosar, că asta a fost una din liniile de falsificare a dezbaterii publice, au venit procurorii americani sau a venit FBI şi i-au pus în braţe declaraţiile lui Bittner. Dar, de fapt, era o grupare de politicieni şi ziarişti, care avea ca obiectiv să îi acopere pe cei care au făcut în fapt denunţurile. Nu spun că au făcut un lucru rău, dar acesta era obiectivul mutând totul la Bittner. Cu ce l-a deranjat pe domnul magistrat, că această informaţie nu există în dosarul pe care eu l-am primit de la DNA?".

Băsescu revenea asupra acestui aspect. În declarația de presă din 3 octombrie, el declara:

"Informația cu Bittner este o intoxicare, acest dosar nu porneşte de la declaraţiile sau spovada lui Bittner despre care nu se face nicio referire aici. Structurile de securitate au semnalat riscuri de incorectă gestionare a acestui contract în 2009, iar informaţiile au fost transmise şi instituţiilor cu responsabilităţi. O să spuneţi: bine, domnule preşedinte, dar din 2009 până acum... A fost extrem de dificil de mers înapoi, la iniţierea contractului şi până acum. Deci, vă asigur că nimic din ce este în acest dosar nu provine de la Bittner. Informaţiile mele sunt că n-a fost căutat de nimeni Bittner prin Statele Unite. Deci, este un lucru pornit din 2009 şi s-a ajuns în 2014 la unele clarificări. Am văzut diverse reacții, că a venit FBI, le-a pus dosarul în brațe și nu au avut ce să facă. CEI CARE AU SPUS AȘA CEVA SERVESC ALTE INTERESE. Declarațiile de martori sunt declarații și nu au fost integral acoperite".

Decriptarea remarcilor lui Băsescu:


Cine a facut intoxicarea? Părți substanțiale din rechizitoriu au fost difuzate de Mediafax în 30 septembrie, ora 17.27. Publicația online Gândul, din același trust de presă, preia știrea după câteva minute. Rechizitoriul menționează numele lui Bittner.
Intoxicarea  pe care o menționeaza Băsescu este publicată de Curentul, care postează la 30 septembrie, ora  20.47 articolul: Alexandru Bittner a mărturisit totul în SUA, în dosarul Microsoft și a obținut o înțelegere cu FBI și IRS - Autor: DORINA LASCAR

B1TV PREIA ARTICOLUL ȘI ÎL DIFUZEAZĂ CA ȘTIRE A DOUA ZI începând de la ora 12.00.

Biro Attilo și Dan Tapalagă, tovarăși de idei și vechi camarazi prezintă și ei subiectul în Gândul și Hotnews în 2 octombrie.

Băsescu simte că intoxicarea poate să strice alte jocuri și o blochează prin declarația din 3 octombrie.
Revine pe larg asupra subiectului în 9 octombrie precizând și dând detalii asupra scopului manipulării. Ar vrea să protejeze lanțul de politicieni și ziariști care au montat diversiunea de presă? Să reținem numele lor. Arhivele stau mărturie că așa zise exclusivități devin dubioase și sunt servite din afara presei pentru vorba presedintelui - intoxicări.

Rămâne neclar de ce îl apără Băsescu pe Bittner. Prețul acestei apărări este deconspirarea unei rețele de intoxicare folosite de propaganda băsistă, DNA și alte instituții. O explicație ar fi că soliștii rețelei o critică pe Elena Udrea și sunt afiliați altor interese în campania electorală. Avertismentul dat de Băsescu este menit să-i aducă pe calea cea bună.

×