x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Cinema în aer liber" - între 14 august şi 2 septembrie, în Capitală

"Cinema în aer liber" - între 14 august şi 2 septembrie, în Capitală

09 Aug 2012   •   15:03
"Cinema în aer liber" - între 14 august şi 2 septembrie, în Capitală

Filme precum "Izvorul femeilor", de Radu Mihaileanu, si "Baiatul cu bicicleta", al fratilor Jean-Pierre si Luc Dardenne, vor fi proiectate la "Cinema in aer liber", un eveniment care se desfasoara intre 14 august si 2 septembrie in parcul bucurestean Al. I. Cuza (fost IOR), informeaza organizatorii.

Evenimentul, la care accesul este gratuit, aduce in Romania un concept popular in strainatate, filmul in aer liber, impreuna cu cel mai mare ecran gonflabil din tara, de 120 de metri patrati, si un proiector de 17.000 de lumeni.

Caravane cinematografice mobile exista si au succes in tari precum Statele Unite, Australia, statele arabe, Japonia, Brazilia, Marea Britanie, inca de la inceputul secolului trecut. In Romania, cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut dupa anul 1989. Exista, de asemenea, un numar mare de orase unde nu exista cinematografe sau in care acestea exista, dar nu sunt reabilitate. In acest context, in ultimii ani, numarul cinematografelor functionale a scazut, insa numarul spectatorilor s-a dublat.

Prin evenimentul "Cinema in aer liber", Asociatia Culturala Metropolis propune o alternativa la cinematograful clasic, accesibila tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atentiei publicului larg asupra celei de-a saptea arte, savurata de aceasta data intr-un mediu diferit, intr-unul dintre cele mai mari parcuri din Capitala, pe Insula Pensionarilor. Evenimentul aduce aminte de Bucurestiul de altadata, cand locuitorii Capitalei isi petreceau timpul liber la proiectiile de film din gradinile de vara.

Filmele selectate, productii internationale si romanesti, impaca toate gusturile, atat pe cele ale cinefililor, cat si pe ale amatorilor de distractie si relaxare intr-un spatiu deschis. Publicul se va putea bucura alaturi de prieteni si familie, in racoarea serii, de una dintre cele zece surprize cinematografice selectate. Printre acestea se numara doua avanpremiere nationale, filme apreciate la festivaluri internationale de gen si de presa internationala de specialitate: "Zarafa" si "Xingu - In inima Amazonului".

Acestora li se adauga "Izvorul femeilor", de Radu Mihaileanu, "Perfect Sense", de David Mackenzie, "Baiatul cu bicicleta", de Jean-Pierre si Luc Dardenne, "Vanatorii de capete", de Morten Tydum, "Iubire persana", de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud, "Minciuni adevarate", de Pierre Salvadori, "Loverboy", de Catalin Mitulescu, si "Tatal fantoma", de Lucian Georgescu.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Metropolis si Primaria Sectorului 3, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii Kinodiseea, la care au participat, la cele trei editii de pana in prezent, peste 20.000 de persoane, si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 5.500 de persoane in cele doua zile ale primei editii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: film capitala cinematograf