x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cioacă, disperat să iasă din arest

Cioacă, disperat să iasă din arest

de Adriana Oprea-Popescu    |    15 Ian 2013   •   18:36
Cioacă, disperat să iasă din arest

La 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă pentru o perioadă de 29 zile. În seara aceleiaşi zile, poliţistul acuzat că şi-a ucis soţia a fost ridicat de la domiciliul din Piteşti şi dus în arestul DGPMB.

A sperat că va rămâne puţină vreme în spatele gratiilor. A doua zi, avocata lui a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de revocare a măsurii preventive. La 17 decembrie, instanţa a respins însă cererea, ca fiind neîntemeiată, obligându-l pe inculpat la plata sumei de 50 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia e fără cale de atac.

La 19 decembrie 2012, Cristian Cioacă a solicitat, prin apărător, înlocuirea măsurii preventive cu obligarea de a nu părăsi ţara. La 28 decembrie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea ca fiind nefondată, obligând petentul la plata a 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia a fost atacată cu recurs la 3 ianuarie 2013.

La 28 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis propunerea Parchetului General, dispunând prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Cioacă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 3 ianuarie a.c., până la data de 1 februarie a.c., inclusiv. Cioacă a atacat decizia, iar la 8 ianuarie Curtea de Apel Bucureşti i-a respins recursul, considerându-l nefondat. Instanţa l-a obligat pe recurent la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia este definitivă.

Teoretic, lui Cristian Cioacă îi expiră mandatul de arestare la începutul lunii viitoare. Practic însă, pentru el fiecare zi reprezintă o nouă încercare de a-i convinge pe magistraţi să îl lase în libertate. Şi, chiar dacă temeiurile care au stat la baza arestării preventive au rămas neschimbate, inculpatul, prin apărător, insistă în demersurile sale juridice.   

Aflat în executarea celui de-al doilea mandat de arestare, la 9 ianuarie a.c. Cristian Cioacă a solicitat din nou Tribunalului Bucureşti revocarea măsurii preventive. A doua zi, judecătorul la care dosarul ajunsese prin repartizarea aleatorie a făcut cerere de abţinere, întrucât se pronunţase deja, la prelungirea mandatului de arestare. Dosarul a fost înaintat serviciului de registratură, unde s-a repetat repartizarea aleatorie, fixându-se termen pentru data de miercuri, 16 ianuarie. 

Tot miercuri, 16 ianuarie, însă la Curtea de Apel Bucureşti, se va judeca şi recursul făcut de  Cioacă la respingerea înlocuirii măsurii preventive din primul mandat. Rămâne de văzut ce vor decide aceste două instanţe. Şi ce strategie va adopta apărarea în cazul în care şi aceste cereri îi vor fi, din nou, respinse.

×
Subiecte în articol: cristian cioaca arestare preventiva