x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce nu vrea Cristian Cioacă să meargă la psihiatru. Avocata poliţistului spune că judecătorul i-a umilit clientul

De ce nu vrea Cristian Cioacă să meargă la psihiatru. Avocata poliţistului spune că judecătorul i-a umilit clientul

de Adriana Oprea-Popescu    |    16 Ian 2013   •   18:31
De ce nu vrea Cristian Cioacă să meargă la psihiatru. Avocata poliţistului spune că judecătorul i-a umilit clientul

În încheierea prin care a respins, la data de 28 decembrie 2012, înlocuirea măsurii preventive, judecătorul George Dorel Matei preciza, printre altele, că “teza conspiraţiei îndreptate împotriva sa pe care (n.r. – Cristian Cioacă) a încercat să o învedereze în faţa tribunalului apare ca fiind uşor fantezistă (...). Analizând doctrina medicală de specialitate tribunalul identifică o serie întreagă de patologii ce au drept consecinţă crearea faţă de pacient a unei imagini deformate a realităţii, bolnavul trăind cu impresia că toată lumea îi doreşte răul şi conspiră împotriva sa, doreşte să-l ucidă etc. Fără a considera că inculpatul Cioacă Constantin Cristian suferă de o severă afecţiune psihică ce îl face să creadă că toate autorităţile uneltesc împotriva sa, tribunalul consideră că organele de urmărire penală trebuie să depună toate stăruinţele legale pentru a se asigura că se află în faţa unei persoane care este aptă să răspundă penal inclusiv din punct de vedere psihic”.

“Cioacă este absolut responsabil”

Părerea judecătorului Matei l-a jignit profund pe poliţistul Cristian Cioacă. Azi, la cele două termene pe care le-a avut la Curtea de Apel Bucureşti şi, respectiv, la Tribunalul Bucureşti, avocata lui Cioacă a subliniat, în faţa instanţei, dar şi a presei, că “judecătorul a făcut un exces de putere, substituindu-se unui medic psihiatru. L-a insultat şi l-a umilit pe clientul meu, punându-i întrebări care i-au încălcat dreptul la viaţa privată”. Avocata Maria Vasii mai consideră că magistratul “a ieşit din statutul de judecător şi l-a văzut pe clientul meu bolnav psihic”. Jurnaliştilor, avocata Vasii le-a precizat că poliţistul Cioacă, ale cărui interese le apară în faţa instanţelor de cinci ani de zile, nu suferă de nicio afecţiune psihică şi, prin urmare, nu are de ce să fie supus unei expertize psihiatrice. “Cristian Cioacă este absolut responsabil”, a declarat Maria Vasii. “Dânsul doreşte să-şi apere cauza prin probe. Judecătorul (n.r. – Dorel Marei) a procedat într-un mod dispreţuitor şi manipulator”.

Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti a admis că Cioacă poate face recurs la decizia definitivă a Tribunalului Bucureşti din 28 decembrie 2012. Judecătorii Curţii vor decide în cursul zilei de mâine dacă Cioacă poate părăsi arestul, în schimbul obligării lui de a nu părăsi ţara.

La Tribunalul Bucureşti, poliţistul inculpat că şi-a ucis soţia a solicitat, prin avocat, revocarea măsurii preventive, aducând, ca argumente, aceleaşi motive care au stat la baza recursului prelungirii arestării. Asupra acestei solicitări, judecătorul va da o decizie vineri, 18 ianuarie.        

×