x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cioloş, prima reacție la reportajul Sky News: ”Nu poţi să denigrezi o ţară fără să ai dovezi"

Cioloş, prima reacție la reportajul Sky News: ”Nu poţi să denigrezi o ţară fără să ai dovezi"

11 Aug 2016   •   19:24
Cioloş, prima reacție la reportajul Sky News: ”Nu poţi să denigrezi o ţară fără să ai dovezi"

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, referindu-se la reportajul realizat de jurnaliştii de la Sky News, că autorităţile române au luat poziţie în acest caz şi a subliniat că este inadmisibil să existe asemenea atitudini prin care o ţară să fie denigrată fără dovezi, scrie Agerpres.

Întrebat dacă autorităţile române au cerut explicaţii după reportajul realizat de Sky News, Cioloş a replicat: "Da. Domnul ambasador de la Londra a şi spus public iniţiativele pe care le-a avut şi pe măsură ce vom avea informaţii mai precise despre ce s-a întâmplat acolo şi eu am transmis că vreau să luăm poziţie pentru că e inadmisibil să existe astfel de atitudini din partea unei prese care este liberă. Nu poţi să denigrezi o ţară fără să ai dovezi atunci când vii cu anumite afirmaţii".

Ambasada României la Londra a anunţat, marţi, că a preluat poziţiile instituţiilor abilitate ale statului român (IGPR şi DIICOT) şi le-a transmis cu scop de drept la replică postului de televiziune Sky News, fiind totodată sesizată autoritatea de reglementare din domeniul comunicaţiilor din Marea Britanie, OFCOM, referitor la conţinutul reportajului Criminal Gang Selling Military Weapons, difuzat de respectivul post în ziua de 7 august, în care se prezintă presupuşi traficanţi de arme români.

Într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, Ambasada arată că precizările autorităţilor române au fost transmise şi ministerului britanic al Afacerilor Externe şi Agenţiei Naţionale pentru Infracţionalitate (National Crime Agency), iar în scrisorile remise entităţilor menţionate, reprezentanţa diplomatică a subliniat "caracterul imprecis, incomplet şi incorect al informaţiilor prezentate în reportajul menţionat, care nu susţin concluziile anchetei jurnalistice respective, şi care sunt de natură a proiecta o imagine negativă a României în rândul publicului britanic".

Procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzaţiile şi pentru jurnaliştii britanici de la Sky News care au realizat reportajul privind traficul de arme din România, au declarat surse judiciare.

Postul tv britanic Sky News a difuzat un reportaj despre presupuşi traficanţi de arme din România. Filmarea difuzată de Sky News arată întâlnirea dintre doi traficanţi de arme, care ar fi români, şi echipa de jurnalişti. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcţionată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grup de traficanţi de arme.

Procurorii DIICOT spun că filmarea a fost o înscenare, că bărbaţii au fost plătiţi şi că li s-au dat inclusiv replicile pe care trebuiau să le spună în faţa camerelor.

În ciuda dovezilor ca totul a fost o înscenare, televiziunea SkyNews îi ia apărarea lui Ramsay.

 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos sky news reactie denigrare