x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circ la şedinţa de Consiliu General

Circ la şedinţa de Consiliu General

de Monica Andrei Capatos    |    04 Noi 2009   •   00:00
Circ la şedinţa de Consiliu General
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Pe principiul că nu este şedinţă de Consiliu General fără scandal, nici cea de ieri n-a făcut excepţie. Aleşii locali ai Capitalei s-au bălăcărit inclusiv pe tema câinilor vagabonzi. A fost adus în discuţie chiar şi cazul japonezului care a murit după ce a fost muşcat de Boschet, un maidanez devenit celebru în urmă cu ceva timp. Şedinţa de astăzi a fost anulată.



Convocată de consilierii generali ai PD-L, şedinţa de ieri a debutat cu aprobarea unei ilegalităţi. Este vorba despre parcarea din faţa Băncii Naţionale, teren în suprafaţă de 1.885 mp, din Strada Doamnei nr 8-10, ce a fost trecută ieri din administrarea Consiliului General în cea a Consiliului Local Sector 3.

Asta în condiţiile în care Primăria Capitalei are un proces pe rol cu Banca Naţională pe tema proprietăţii acestui teren. În cererea de chemare în judecată, muncipalitatea solicită instanţei obligarea Băncii Naţionale de a lăsa în deplină proprietate o parte din terenul disputat, în suprafaţă de 1.340,70 mp, şi radierea din Cartea Funciară a titlului de proprietate al Băncii.

Primăria aduce argumente în acest sens, precizând faptul că a cedat mai multe suprafeţe de teren în vederea desfăşurării activităţii Băncii Naţionale şi a primit în schimb, printre alte suprafeţe de teren, 1.340,70 mp de pe care instituţia bancară s-a angajat să se retragă. Lucrurile stabilite n-au fost respectate, instanţa urmând să dea verdictul.

Şedinţa a continuat, aleşii locali aprobând de data aceasta actul adiţional ataşat la Contractul de Concesiune încheiat între Capitală şi SC Apa Nova cu privire la furnizarea de servicii de alimentare cu apă şi canalizare pentru Bucureşti. La ultima şedinţă, acest subiect a încins spiritele, aleşii PSD refuzând atunci să-l voteze pe motiv că francezii n-au respectat contractul încheiat în 2000. Prin actul adiţional, SC Apa Nova se angajează să investească 70 de milioane de euro, dintre care 46 de milioane de euro fiind destinate extinderii de reţele edilitare.

De asemenea, francezii ar urma să renunţe la unele datorii ale municipalităţii, respectiv la contravaloarea facturilor neachitate de RADET pentru serviciul de canalizare aferent apei calde menajere, în valoare de 51 de milioane de lei. Tot RADET va scăpa şi de penalităţile pentru apa potabilă furnizată în 2008, în valoare de 16 milioane de lei.

Proiectul de sterilizare a câinilor fără stăpân i-a isterizat pe consilierii generali, care timp de o oră s-au certat ca la uşa cortului. Proiectul se referea la încheierea contractelor cu medicii veterinari pentru sterilizarea maidanezilor. Cei de la PSD au spus că nu este normal ca preţurile pentru aceste servicii să fie stabilite înainte de a se organiza licitaţia. În proiect era prevăzut faptul că pentru sterilizarea câinilor va fi percepută o taxă de 100 de lei pentru femelă şi 80 de lei pentru mascul. N-au căzut la pace, aşa că proiectul a fost respins.

Nici proiectele propuse de Administraţia Parcuri şi Lacuri pentru reamenajarea Parcurilor Ghencea şi Herăstrău n-au avut succes, directorul adjunct Virgil Anastasiu nefiind în stare să dea detalii concrete aleşilor. Respins a fost şi proiectul Primăriei Sectorului 1 prin care erau achiziţionate case sociale.

×
Subiecte în articol: observator consiliul general scandal