x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulatia pe Podul Grant, oprita

Circulatia pe Podul Grant, oprita

de Monica C. Andrei    |    06 Sep 2005   •   00:00
Circulatia pe Podul Grant, oprita

Haos, aglomeratie, nebunie, nervi si multe injuraturi asternute deja pe buzele bucurestenilor. Motivul? Podul Grant din Capitala va intra in reparatii generale pentru a patra oara in ultimii ani. Legatura intre Sectoarele 6 si 1 va fi paralizata.

Haos, aglomeratie, nebunie, nervi si multe injuraturi asternute deja pe buzele bucurestenilor. Motivul? Podul Grant din Capitala. Acesta va intra in reparatii pentru a patra oara in ultimii ani.

De la inceputul lui octombrie, circulatia pe Podul Grant va fi oprita. Acesta va fi inchis o jumatate de an pentru reparatii, fapt ce va taia in doua Bucurestiul, soferii din cartierele Crangasi, Drumul Taberei si Militari fiind nevoiti sa ocoleasca pe la Gara de Nord pentru a ajunge in centru. Astfel, un traseu care in mod normal se efectua in maximum zece minute le va lua participantilor la trafic aproape o ora.

Intre 15 si 20 septembrie va avea loc licitatia, firma castigatoare urmand a se pune repede pe treaba. Teoretic, pentru ca practic va fi mai greu. Nu de alta, dar vin ploile de toamna, asta daca nu intram direct in iarna, iar asfaltarea va fi practic imposibila. Ca in mai toate situatiile de acest gen, probabil se va decoperta o parte din artera rutiera a podului, urmand ca lucrarea sa fie terminata abia in primavara.

CARPELI. Logic ar fi fost ca lucrarile sa inceapa in primavara, si nu in toamna, dar suntem in Romania si totul este gandit de-a-ndoaselea. "Lucrarile la Podul Grant trebuie raportate la cele pentru o casa. Se vor reface sistemul rutier, hidroizolatii, parapetii. Nu va fi nici un blocaj. Nu am stabilit inca nici o varianta de ocolire. Va fi o intalnire cu cei de la Politia Rutiera. S-au facut 1.000 de lucrari pana acum, dar numai carpeli. Lucrarile vor fi continuate la anul. Nu-i nici o problema", ne-a spus Gheorghe Udriste, directorul Directiei transporturi, drumuri si sistematizarea circulatiei din Primaria Capitalei.

Tot in aceasta toamna vor incepe si lucrarile la controversatul Pasaj Suprateran Basarab, situat foarte aproape de Podul Grant. Cum se va circula in aceste conditii in zona de sud-vest a Capitalei? Deocamdata nu se stie. Cert este un lucru. Autoritatile sunt relaxate.

×
Subiecte în articol: observator podul grant