x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veste bună pentru şoferi! Circulaţia pe DN7 (Valea Oltului) a fost reluată pe ambele sensuri

Veste bună pentru şoferi! Circulaţia pe DN7 (Valea Oltului) a fost reluată pe ambele sensuri

02 Dec 2015   •   16:17
Veste bună pentru şoferi! Circulaţia pe DN7 (Valea Oltului) a fost reluată pe ambele sensuri
Sursa foto: epitesti.ro
UPDATE - Circulaţia pe DN7 (Valea Oltului) a fost reluată miercuri după amiază, pe ambele sensuri, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

"Circulaţia pe Valea Oltului a fost reluată atât spre Sibiu, cât şi spre Râmnicu Vâlcea, dar se recomandă conducătorilor auto să circule cu atenţie în zonă, pentru că există în continuare riscul căderii de stânci de pe versanţi", a precizat Teodorescu.

În după amiază zilei de marţi o aluviune de pietre, aluviuni şi stânci s-au prăbuşit pe DN 7 (Valea Oltului) blocând total traficul pe ambele sensuri între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu şi avariind uşor un autoturism care se afla în acel moment în trafic.

Echipele CNADNR au intervenit cu opt utilaje sprijiniţi şi de echipe ale ISU. Au fost îndepărtate peste 2.000 de tone de pietre şi a fost montată o nouă plasă de protecţie. S-a lucrat şi pe timpul nopţii la lumina reflectoarelor.

Marţi seara s-au format cozi de zeci de km spre Sibiu şi Râmnicu Vâlcea, iar spre ora 21 s-a luat decizia ca maşinile staţionate în coloană să fie lăsate să treacă, în schimb la Budeşti (Vâlcea) şi la Veştem (Sibiu) au fost montate indicatoare prin care conducătorii auto au fost informaţi că circulaţia pe DN 7 a fost închisă.

Miercuri dimineaţa, IPJ Vâlcea a recomandat un traseu ocolitor pentru autovehiculele de până la 3,5 tone, prin estul Masivului Cozia, prin Călimăneşti - Berislăveşti - Perişani, Racoviţa.

Ştirea iniţială - Circulaţia rutieră pe DN 7 - Valea Oltului - rămâne în continuare blocată, miercuri, din cauza căderilor de stânci pe carosabil, de la ieşirea din staţiunea Călimăneşti până la viaductul Cârligul Mic.

IPJ Vâlcea recomandă conducătorilor autovehiculelor cu masa până în 3,5 tone o rută ocolitoare prin Călimăneşti - Perişani.

"Rămâne în continuare circulaţia blocată pe ambele sensuri între Sibiu - Râmnicu Vâlcea, pe DN 7, dar pentru maşinile de până la 3,5 tone recomandăm traseul Râmnicu Vâlcea - Călimăneşti - Berislăveşti - Perişani - Cornetu şi invers pentru maşinile care vin dinspre Sibiu'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Potrivit acesteia, în prezent se lucrează la debarasarea de pietre şi bolovani de pe Valea Oltului.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: valea oltului ipj rute ocolitoare