x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia trenurilor, afectată. Unele garnituri au întârzieri de până la trei ore

Circulaţia trenurilor, afectată. Unele garnituri au întârzieri de până la trei ore

01 Iul 2009   •   00:00

Întârzieri de 180 de minute, în această dimineaţă, pentru trei garnituri de tren în judeţul Gorj. Întârzierile vin după protestul spontan de marţi. Garniturile cu întârziere sunt personalul Craiova-Petroşani, Târgu Jiu-Filiaşi şi acceleratul Bucureşti Nord-Târgu Jiu.



Alte două garnituri au întâzieri de 50 de minute, scrie antena3.ro. Întârzieri au şi patru trenuri care au sosit sau care urmează să sosească la Bucureşti. Motivul îl reprezintă lucrările efectuate pe calea ferată.

Unul dintre acestea, care trebuia să ajungă de la Arad miercuri dimineaţă, a avut o întârziere de aproximativ două ore.

Circulaţia feroviară afectează şi trenurile cu circulaţie internaţională. Astfel, au existat întârzieri la două trenuri care urmau să ajungă în Capitală dinspre Munchen şi Viena. De asemenea, un tren care venea din Budapesta a avut o întârziere de 40 de minute.

Marţi după-amiază, trei garnituri care circulau în judeţul Gorj au fost oprite în gara din Târgu Jiu. Ceferiştii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit încă salariile, dar şi din cauza condiţiilor de muncă. La rândul lor, pasagerii s-au plâns că nu au fost anunţaţi de intenţia ceferiştilor şi că au fost nevoiţi să aştepte mai multe ore în tren.

Lucrătorii CFR susţin că aveau motive serioase: personal prea puţin, volum de muncă prea mare. La toate astea se adăuga şi neplata salariilor pe luna trecută.

Circulaţia trenurilor a fost reluată marţi abia după ce sindicaliştii au primit promisiunea că vor avea ocazia să îşi spună păsurile la întâlnirea cu reprezentanţii Regionalei Craiova. Miercuri dimineaţă, însă, circulaţia trenurilor a fost din nou afectată.

Dacă problemele lor nu vor fi rezolvate, lucrătorii CFR susţin că vor relua protestele. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator