x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţie îngreunată pe Autostrada Soarelui, din cauza ninsorii viscolite

Circulaţie îngreunată pe Autostrada Soarelui, din cauza ninsorii viscolite

28 Noi 2018   •   16:45
Circulaţie îngreunată pe Autostrada Soarelui, din cauza ninsorii viscolite

Circulaţia rutieră pe Autostrada Soarelui (A2) Bucureşti - Constanţa şi retur se desfăşoară la această oră îngreunat pe anumite sectoare, din cauza ninsorii viscolite care provoacă reducerea vizibilităţii, pe alocuri sub 50 de metri, atenţionează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

"Sectoarele de autostradă cu vizibilitate redusă alternează cu sectoare de autostradă cu vizibilitate bună, situaţie care poate lua prin surprindere participanţii la traficul rutier. Ca urmare a acestei situaţii, recomandăm conducătorilor auto să plece la drum pe acest sector de autostradă doar în caz de extremă urgenţă sau să staţioneze în spaţiile de urgenţă până în momentul în care vizibilitatea se va îmbunătăţi. Menţionăm că utilajele de deszăpezire acţionează permanent pentru a evita depunerea de straturi groase de zăpadă, precum şi a depunerii de polei", precizează sursa citată.

CNAIR atrage atenţia şoferilor ca, în cazul în care pleacă la drum, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile meteo, să păstreze o distanţă sigură faţă de celelalte autoturisme, să se asigure la schimbarea direcţiei de mers, să nu efectueze manevre bruşte, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. AGERPRES

×