x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu debordează de optimism: „Rămân la părerea mea că economia va avea o revenire după această cădere!”

Cîțu debordează de optimism: „Rămân la părerea mea că economia va avea o revenire după această cădere!”

13 Apr 2020   •   22:04
Cîțu debordează de optimism: „Rămân la părerea mea că economia va avea o revenire după această cădere!”
Sursa foto: Lucian Alecu

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, spune că este încrezător că economia „va avea o revenire după această cădere” și este de părere că în funcție de implementarea măsurilor luate până în prezent se poate gândi la o revenire „în V”.

Ministrul Florin Cîțu a declarat, luni seara, la Digi24, că economia României își va reveni „brusc”.

„Lucrurile pot să fie mai bune sau mai rele în perioada următoare, depinde de cum vor fi implementare măsurile pe care le-am luat până acum. Eu (...) rămân la ideea mea că economia va avea o revenire după această cădere. Plus că va veni și o revenire bruscă a economiei, bineînțeles lucrurile nu vor arăta la fel, dar dacă ne uităm doar la cifre așa văd lucrurile. O revenire în V, dar depinde foarte mult de implementarea măsurilor pe care le-am luat și după aceea măsurile de relansare a economiei”, a spus Cîțu.

Potrivit acestuia, cele trei măsuri principale luate: liniile de credit pentru IMM-uri, șomajul tehnic și amânarea ratelor românilor, încep să-și facă efectul.

„România are unul dintre cele mai generoase pachete, nu vorbim doar de garanții, dar vorbim și de acest ajutor de șomaj tehnic (...)”, a mai spus ministrul Finanțelor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu