x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciuhodaru, demis după două zile. Ministrul Ritli l-a eliberat din funcţia de consilier onorific

Ciuhodaru, demis după două zile. Ministrul Ritli l-a eliberat din funcţia de consilier onorific

12 Ian 2012   •   08:31
Ciuhodaru, demis după două zile. Ministrul Ritli l-a eliberat din funcţia de consilier onorific

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, l-a demis pe Tudor Ciuhodaru din functia de consilier onorific. Deputatul UNPR fusese numit in functie in urma cu doua zile.

Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerul Sanatatii, a declarat ca prin numirea secretarului de stat Vasile Cepoi si a subsecretarului de stat pe probleme de urgenta Andrei Georgescu, echipa care se va ocupa de problemele asistentei medicale de Urgenta este completa.

"Faptul ca s-a laudat ca el a fost cel care i-a prezentat pe cei doi medici, propusi pentru posturi de conducere in minister, presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc, l-a nemultumit profund pe ministrul Sanatatii, dar si pe lideri ai UDMR si a atras demiterea acestuia. In general, majoritatea declaratiilor publice ale acestuia dupa numirea ca si consilier onorific au deranjat atat UDMR, cat si factori din zona guvernamentala si chiar medicala", au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Un alt motiv care a condus la demiterea lui Ciuhodaru ar fi ca acesta s-a prezentat inclusiv public drept seful celor doi medici, spunand ca acestia vor face parte din echipa sa, ceea ce l-a nemultumit chiar si pe doctorul Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si finul lui Traian Basescu.

Ciuhodaru spune insa ca nu stie motivul eliberarii sale din functia de consilier onorific al ministrului Sanatatii. "Habar n-am de aceasta demitere si nici care e motivul. Nici nu conteaza. Nu am dorit si nici nu doresc vreo functie. Am fost solicitat sa rezolv o situatie de criza, am venit cu doua propuneri, doctorii Adrian Georgescu si Vasile Cepoi. Mi-am facut treaba. Asa e-n politica", a declarat Tudor Ciuhodaru, potrivit Agerpres.

Doctorul Tudor Ciuhodaru fusese numit marti de ministrul Ritli Ladislau in functia de consilier onorific la Ministerul Sanatatii pe probleme de urgenta. El declara atunci ca a fost solicitat sa contribuie la proiectul legii.

Premierul a semnat, astazi, deciziile de numire de numire a lui Andrei Georgescu si Vasile Cepoi in functiile de subsecretar si, respectiv, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Noul secretar de stat va coordona in mod direct, alaturi de ministru, procesul de reforma in sistemul de sanatate.

×