x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CJ Satu-Mare - "Cu mainile curate"

CJ Satu-Mare - "Cu mainile curate"

de Crina Dunca    |    06 Oct 2006   •   00:00
CJ Satu-Mare  -  "Cu mainile curate"

Aparitia materialului "Cum sa faci 2,5 milioane de euro in 70 de zile", in editia de joi a Jurnalului National, l-a determinat ieri pe presedintele Consiliului Judetean Satu-Mare, Stefan Szabo, sa organizeze o conferinta de presa.

Scopul declarat al intalnirii cu ziaristii a fost, de la bun inceput, lamurirea pentru ultima data a situatiei create in jurul povestii de la SC Dacia SA Satu-Mare, unde Stefan Szabo a detinut pana la data de 25 septembrie 52,47% din pachetul de actiuni.

"Daca reuseam performanta de-a face 2,5 milioane de euro in 70 de zile, asa cum s-a scris in Jurnalul National, acum n-as mai fi stat de vorba cu dumneavoastra", a declarat Stefan Szabo, respingand din start toate acuzatiile de coruptie ce i-au fost aduse in privinta SC Dacia SA.

IN PREZIUA AUDIERII. Stefan Szabo le-a explicat ziaristilor ca, inainte cu o zi de-a se prezenta la DNA Bucuresti, unde a fost citat ca urmare a demersului facut de doi dintre actionarii din tabara adversa de la SC Dacia SA, respectiv la data de 25 septembrie, a vandut pachetul reprezentand 52,47% din actiunile pe care le detinea. Cumparatorul a fost omul de afaceri Vasile Tantas din Negresti Oas, iar referitor la acest act de vanzare Stefan Szabo a afirmat ca a fost un simplu act de comert, din care nu a realizat nici un profit. Stefan Szabo le-a mai explicat ziaristilor ca pachetul de actiuni pe care l-a detinut a fost cumparat cu 85 de miliarde de lei, suma ce i-a fost imprumutata de Vasile Tantas. La vanzarea celor 2.585 de actiuni, pretul solicitat si primit de la Vasile Tantas a fost 50 de euro pentru fiecare actiune, pret stabilit de altfel impreuna cu ceilalti actionari. "Nu stiu si nici nu ma intereseaza daca tranzactia a fost facuta legal", a mai spus Stefan Szabo.

DEBARASAREA DE ACTIUNI. Presedintele Consiliului Judetean a tinut sa sublinieze ca a dorit sa scape de actiuni, pentru ca s-a saturat sa fie acuzat mereu de coruptie. In plus, ca sa demonstreze ca nu mai este interesat de alte afaceri in afara brutariei pe care o detine in Orasu Nou, Stefan Szabo a anuntat ca si-a vandut si actiunile pe care le detinea la SIF: si cu asta, gata! "Mi-am schimbat si declaratia de avere, nu mai figureaza acolo nici una dintre sumele de care s-au legat mereu ziaristii, afirmand ca sunt baron local", a declarat Stefan Szabo.

×
Subiecte în articol: observator ştefan szabo