x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Claudiu Săftoiu: Obiectivul meu este depolitizarea producţiilor informative la televiziunea publică

Claudiu Săftoiu: Obiectivul meu este depolitizarea producţiilor informative la televiziunea publică

16 Oct 2012   •   15:34
Claudiu Săftoiu: Obiectivul meu este depolitizarea producţiilor informative la televiziunea publică
Sursa foto: Inatact Images/Marin Raica

Claudiu Săftoiu, validat astăzi, de plenul reunit al Parlamentului în funcţia de preşedinte-director general al SRTv, are ca obiectiv depolitizarea mesajului public şi a producţiilor informative.

"O spun cu toată deschiderea, transparenţa şi corectitudinea: depolitizarea mesajului public şi a producţiilor informative din Televiziunea Română vor reprezenta obiectivele mele şi ale noului Consiliului de Administraţie. Sarcina mea şi a noului CA al SRTv este în mod prioritar să salvez cele 2.395 de locuri de muncă", a declarat Claudiu Săftoiu, după validare, potrivit Agerpres. El a spus că prin programul de redresare economică a televiziunii publice Guvernul a fost de acord să reeşaloneze pe şapte ani datoria imensă pe care Televiziunea Română o are la stat, de 65 de milioane de euro.

"Vom continua selecţia de personal, pentru ca până la sfârşitul anului să se simtă o degajare de poverile financiare pe care le suportă TVR, odată cu reducerea personalului cu 30% şi a cheltuielilor curente cu 50%", a precizat Săftoiu.

Referindu-se la creditul bancar pe care televiziunea publică doreşte să îl obţină, Săftoiu a arătat că negocierile au fost sistate în urmă cu două săptămâni, după invalidarea fostului CA al SRTv, dar că acestea vor fi reluate.

"Un credit operaţional care va fi utilizat pentru cheltuielile curente din televiziune, în vreme ce taxa tv va acoperi salariile compensatorii (n.r. - pentru angajaţii disponibilizaţi), să reprezinte deblocarea situaţiei în televiziunea română", a mai spus Săftoiu

×
Subiecte în articol: tvr srtv noua conducere TVR claudiu saftoiu