x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clinică medicală, şantajată cu 300.000 de euro

Clinică medicală, şantajată cu 300.000 de euro

de Violeta Fotache    |    14 Mar 2011   •   15:40

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Alexandrescu Alin-Alexandru, 34 de ani, Alexandrescu Ecaterina-Luminiţa, 30 de ani şi Necula Ciprian-Andrei, 20 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fară drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, perturbarea gravă, fără drept, a funcţionării unui sistem informatic, fraudă informatică şi şantaj.

În fapt, se reţine că inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, urmărind obţinerea unei sume considerabile de bani, prin compromiterea sistemului informatic aparţinând unei clinici medicale din municipiul Bucureşti, urmată de ameninţarea cu publicarea datelor confidenţiale ale pacienţilor clinicii. În acest scop, liderul grupării, inculpatul Alexandrescu Alin-Alexandru a accesat, fără drept, adresele de e-mail utilizate de către persoane din conducerea clinicii, precum şi sistemul informatic al clinicii şi a copiat  bazele de date ale aplicaţiei informatice de gestionare a datelor de stare civilă, tratamentelor medicale precum şi altor date confidenţiale ale pacienţilor.

Ulterior, prin intermediul poştei electronice, inculpatul Alexandrescu Alin-Alexandru i-a contactat pe reprezentanţii clinicii şi le-a pretins suma de 300.000 euro, sub amenintarea că, în caz contrar, va publica pe internet datele confidenţiale ale pacienţilor, situatie de natură a perturba grav activitatea clinicii. În noaptea de 12/13.03.2011, inculpaţii au fost depistati in flagrant delict in momentul in care primeau suma de bani pretinsă. Cercetarile au fost efectuate împreună cu ofiţeri  de politie din cadrul D.C.C.O. – SCCI, iar suportul tehnic al actiunii a fost asigurat de către DOS, informeaza DIICOT.

 Procurorii DIICOT au solicitat instantei de judecată arestarea preventivă a celor trei  inculpaţi pentru 29 de zile. 

×
Subiecte în articol: hackeri santaj diicot clinica medicala