x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj: Suspectul crimei, căutat şi viu

Cluj: Suspectul crimei, căutat şi viu

de Andreea Sminchise    |    16 Iul 2008   •   00:00
Cluj: Suspectul crimei, căutat şi viu

Constantin Nicula, bărbatul suspectat că şi-a ucis soţia săptămîna trecută la marginea unei păduri din judeţul Cluj, nu a fost găsit. După 7 zile de căutări fără nici un rezultat prin păduri, anchetatorii clujeni încearcă şi alte piste

Constantin Nicula, bărbatul suspectat că şi-a ucis soţia săptămîna trecută la marginea unei păduri din judeţul Cluj, nu a fost găsit. După 7 zile de căutări fără nici un rezultat prin păduri, anchetatorii clujeni încearcă şi alte piste. Ipoteza că suspectul ar fi părăsit ţara, ignorată pînă acum de procurorul Adrian Domnariu, cel care coordonează ancheta, a devenit pistă de lucru.

"Am extins căutările în satul lui natal, Dealu Negru, la părinţi şi prieteni. Luăm în calcul şi varianta unei treceri a frontierei, deşi nu avem informaţii în acest sens", spune procurorul, care nu a renunţat însă la căutările în păduri. "Acum plouă aici la noi, dar cînd se va îndrepta vremea vom relua scotocirile şi în pădurea Fîrţa şi în alte locaţii", a declarat Domnariu. În operaţiunile de căutare au fost angrenaţi, în fiecare zi a săptămînii trecute, poliţişti, jandarmi, pompieri şi salvamontişti.

Constantin Nicula nu a fost pus încă în urmărire internaţională. Procurorul Adrian Domnariu susţine că el nu are nici o atribuţie în acest sens şi că toate procedurile ţin de compartimentul Urmăriri al IPJ Cluj. Poliţiştii spun însă că urmărirea internaţională este un act ce trebuie dispus de procuror, în baza unui mandat de arestare preventivă sau a unei condamnări. Iar procurorul Domnariu nu a propus pînă acum instanţei arestarea preventivă în lipsă a lui Constantin Nicula.

Anchetatorii încearcă să afle şi antecedentele medicale ale bărbatului despre care rudele spun că, în urmă cu o jumătate de an, a fost internat la Psihiatrie. Diagnosticul pus de medici poate fi hotărîtor în ceea ce priveşte discernămîntul bărbatului în momentul comiterii crimei. Apropiaţii acestuia au povestit că Nicula renunţase la tratamentul prescris de medici şi că, din această cauză, devenise din ce în ce mai gelos şi mai violent.

 

Constantin Nicula, dispărut

Pe Constantin Nicula (40 ani) nu l-a mai văzut nimeni din după-amiaza de 7 iulie. Ultimul care a vorbit cu el la telefon a fost fiul lui cel mare. Bărbatul, principal suspect al crimei asupra soţiei sale, a fost dat în urmărire generală.

Are 1,75 m înălţime, păr blond şi un început de chelie. Cei care l-au văzut sînt rugaţi să sune imediat la 112.

×
Subiecte în articol: observator constantin nicula