x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNA a trimis guvernului un punct de vedere preliminar pentru modificarea Legii audiovizualului

CNA a trimis guvernului un punct de vedere preliminar pentru modificarea Legii audiovizualului

13 Noi 2012   •   15:19
CNA a trimis guvernului un punct de vedere preliminar pentru modificarea Legii audiovizualului
Sursa foto: intact images

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu, a anunţat în şedinţa de marţi că a trimis guvernului un punct de vedere preliminar, tehnic, asupra proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr.504/2002.

'Am trimis ieri Secretariatului General al Guvernului un punctaj preliminar, tehnic, ca o formă de a preciza nişte lucruri legate de proiect, un punct de vedere oficial al Consiliului urmând a fi transmis după ce vom fi sesizaţi în consecinţă', a spus Popescu.

Potrivit preşedintelui CNA, poziţia tehnică a Consiliului vizează aspectele referitoare la atribuţiile Consiliului, în primul rând ideea ca acesta să fie demis atunci când raportul anual de activitate ar fi respins de Parlament, ca şi la reglementarea difuzării spoturilor în timpul transmisiunilor sportive, care nu trebuie să depăşească ideea celor 12 minute de publicitate.

De asemenea, Răsvan Popescu a precizat că în ceea ce priveşte ideea ca o amendă să fie în anulată în contencios, guvernul trebuie să reflecteze mai mult la acest punct.

'Eu zic să fim solicitaţi oficial cu acest proiect', a spus Răsvan Popescu, exprimându-şi opinia că nu se poate avansa prea mult în discuţii pe marginea unei hotărâri de guvern care nu există decât în presă.

Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, a afirmat că 'ne aflăm în faţa unei încercări de subminare a acestei instituţii (n.r. CNA), prin acţiuni de modificare a unei legi organice cu o ordonanţă de urgenţă'.

În opinia lui Jucan, prevederile legii, 'dezbătute în presă', dintre care unele pot duce la eliminarea sancţiunilor CNA, până la o hotărâre definitivă a instanţei, ar pune Consiliul în imposibilitatea de a acţiona ca un garant al interesului public.

'Acest proiect dedicaţie este neavenit şi consider că sfidează piaţa media şi începutul unui control total al pieţei media de către o putere politică', a spus Valentin-Alexandru Jucan.

Cristina Trepcea a afirmat că indiferent dacă CNA a fost sesizat sau nu cu această iniţiativă, Consiliul ar trebui să ceară guvernului un punct de vedere. 'Ideea este că suntem în drept şi în nevoie de a fi parteneri la acest demers', a spus Trepcea, menţionând că trebuie ca proiectul să fie supus neapărat dezbaterii publice.

Şi Lorand Turos a subliniat că în şedinţa publică a CNA trebuie ascultate părerile principalilor actori din piaţă, reprezentanţi ai radiodifuzorilor, societăţilor de cablu şi agenţiilor de publicitate.

Narcisa Iorga a declarat că personal consideră că trebuie să existe un punct de vedere oficial al CNA asupra acestui proiect, o poziţie similară având-o Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), precum şi o serie de reprezentanţi ai radiodifuzorilor.  (Agerpres)

×