x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNA solicită "Naşului" să-i acorde dreptul la replică Gabrielei Vrânceanu Firea

CNA solicită "Naşului" să-i acorde dreptul la replică Gabrielei Vrânceanu Firea

29 Sep 2009   •   00:00

Consiliul Naţional al Audiovizualului a solicitat postului B1 TV să îi acorde drept la replică jurnalistei Gabriela Vrânceanu Firea, pentru acuzaţiile aduse de realizatorul Radu Moraru în emisiunea "Naşul", în ediţiile din 8, 15 şi 22 septembrie.



În emisiunea de la 8 septembrie, Radu Moraru a spus că există contracte de publicitate în urma cărora revista Felicia ar fi încasat o sumă de bani "de la Transelectrica".

În emisiunea de la 15 septembrie, moderatorul a revenit asupra afirmaţiilor, spunând că banii nu erau de la Transelectrica, ci de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare. Iar la 22 septembrie Radu Moraru a pierdut cu totul şirul explicaţiilor: "Să vină Gabriela Vrânceanu Firea să ia de la, cum îi cheamă pe ăştia? Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, să ia şi de la CANDU, ăia canadieni, să ia şi de la Transelectrica, de la... să nu se mai opună nimeni, Moraru să fie concediat... Şi ăştia îşi permit, cât tupeu au, să mă certe pe mine că am încurcat, eu am şi făcut dezminţirea, domn'e aşa e, nu era Transelectrica la ăştia care editează Felicia, era Regia Nucleară de Stat, cum se cheamă, Regia Naţională... şi Caţavencu spunea că a fost şi fără, în anumite cazuri, a dat multe exemple, fără licitaţie, adică pentru Media Casa Press, la Firea acolo".

Astfel, CNA a decis să solicite printr-o scrisoare postului B1 TV să îi acorde dreptul la replică jurnalistei Gabriela Vrânceanu Firea, director general al publicaţiei Felicia, pentru afirmaţiile făcute de Radu Moraru la adresa sa în cele trei ediţii ale emisiunii "Naşul", conform articolelor 67, 68, 69 şi 70 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

×
Subiecte în articol: mass-media