x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNADNR, plăţi nejustificate de 7,6 milioane de lei

CNADNR, plăţi nejustificate de 7,6 milioane de lei

de Iulia Barbu    |    10 Ian 2012   •   21:00

Curtea de Conturi a predat rapoartele privind platile ilegale sau nejustificate ale companiilor aflate in subordinea Ministerului Transporturilor. La Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Curtea de Conturi a identificat pentru anul 2010 plati nejustificate de 7,618 milioane de lei. 'Pana la data prezentei a fost recuperata suma de 4,476 milioane de lei, reprezentand 59% din totalul valorii de mai sus.

Pana la 31.05.2012 – termenul impus de Curtea de Conturi pentru recuperarea/reglarea sumelor – compania urmeaza sa intreprinda demersurile pentru aducerea la indeplinire a masurilor din Decizia nr. 5/2011, prin reglarea surselor de finantare, aceste sume nereprezentand prejudicii', se arata intr-un comunicat la companiei.

Mai departe, la directiile regionale de drumuri si poduri, unitati subordonate CNADNR, au fost constatate plati nelegale in valoare totala de 869 de mii de lei, la care au fost calculate dobanzi de 79 de mii de lei.

In conturile Metrorex SA au fost inregistrate pagube in valoare totala de 2,576 de milioane de lei (aprox. 613.000 de euro). Inspectorii au aratat ca daunele provin indeosebi din contractul de paza semnat cu firma Scorseze Security International. La acestea se adauga daune din contractele de dezinsectie si instalare scari rulante, incheiate de compania de transport subteran in anul 2010. Gheorghe Udriste, directorul Metrorex, sustine ca unele dintre aceste daune au fost remediate intre timp. La CFR SA si Electrificare CFR, Curtea de Conturi a constatat nere­guli de 325,8 milioane de lei.

Aici, controlul a vizat modul de administrare a infrastructurii feroviare si a patrimoniului public si privat al sta­tului. La CFR SA, controlul a fost efectuat atat la unitatea centrala, cat si la sase sucursale regionale, res­pectiv Brasov, Bucuresti, Cluj, Galati, Iasi si Timisoara, unde Curtea de Conturi a descoperit abateri contabile de 151,58 milioane de lei si erori de 60,25 milioane de lei. La Electrificare CFR, neregulile sunt de 114,02 milioane de lei, bani care reprezinta, printre altele, utilizarea in mod ineficient a fondurilor.

×
Subiecte în articol: observator