x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coadă de 5 km de TIR-uri, la Punctul de Frontieră Giurgiu-Ruse

Coadă de 5 km de TIR-uri, la Punctul de Frontieră Giurgiu-Ruse

13 Dec 2018   •   13:39
Coadă de 5 km de TIR-uri, la Punctul de Frontieră Giurgiu-Ruse

Autocamioanele formează joi o coadă de peste cinci kilometri şi ocupă prima bandă de mers pe DN 5, şoferii acestora aşteptând să poată ieşi din România pe la PTF Giurgiu - Ruse (Bulgaria).
Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, Alina Cocoru, a declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia autovehiculelor de mare tonaj în zona graniţei este cauzată de apropierea sărbătorilor de iarnă, când schimburile comerciale între ţări sunt mai intense.
"Cozile care sunt astăzi la frontieră s-au format ca urmare a unui aflux mai mare de camioane care merg spre Bulgaria, Turcia sau Grecia, se apropie sărbătorile de iarnă şi schimburile comerciale sunt mai intense. Noi lucrăm la capacitate maximă, toate cele trei cântare funcţionează, ieşirea din ţară se face pe trei artere de circulaţie", a spus reprezentanta ITPF Giurgiu.
Conform acesteia, în ultimele 24 de ore au ieşit din ţara noastră prin PTF Giurgiu-Ruse un număr de 949 de camioane de peste 20 de tone, în condiţiile în care într-o zi obişnuită ies din ţară aproximativ 500 de astfel de mijloace de transport.

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: camioane coada TIR Bulgaria