x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coadă la vot în diaspora. Peste 36.000 de români s-au prezentat până acum la urne

Coadă la vot în diaspora. Peste 36.000 de români s-au prezentat până acum la urne

08 Noi 2019   •   17:23
Coadă la vot în diaspora. Peste 36.000 de români s-au prezentat până acum la urne
Sursa foto: Victor Stroe

 Peste 36.000 de români s-au prezentat până acum la urne. Este numărul afișat de BEC. În continuare, românii pot să voteze. Sunt 838 de secții de votare. 25.189 sunt votanți prin corespondență. 

Secţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale s-au deschis în toată Europa. În premieră, românii de dincolo de graniţe au la dispoziţie 3 zile pentru a vota şi un număr mult mai mare de secţii. În ciuda desfăşurării de forţe, problemele nu au întârziat însă să apară, potrivit Antena3

La Roma, românii s-au înghesuit să voteze încă de la deschiderea urnelor. O femeie a venit la secţie cu un colac românesc, din care a împărţit celor care aşteptau să intre în cabinele de vot.

Şi la Londra, românii au venit în număr mare să voteze încă din prima zi a scrutinului. unii se plâng însă că nu au aflat la timp despre procedura votului prin corespondenţă.

Au fost însă probleme în Germania, unde o secţie de vot din Herne nu a putut fi deschisă în prima zi a scrutinului prezidenţial. Ministerul Afacerilor externe dă însă asigurări că votul se va desfăşura în condiţii nromale sâmbătă şi duminică. Pentru prima oară, românii din diasporă au la dispoziţie trei zile pentru a vota la scrutinul prezidenţial.

Pentru ei au fost deschise 835 de secţii de vot, aproape de două ori mai multe decât la scrutinul europarlamentar din luna mai.

×
Subiecte în articol: vot diaspora