x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COALIŢIE PE HÂRTIE IGIENICĂ / Boc şi Geoană bat palma, Videanu se cere la WC!

COALIŢIE PE HÂRTIE IGIENICĂ / Boc şi Geoană bat palma, Videanu se cere la WC!

de Gabriela Mladin    |    13 Feb 2009   •   00:00
COALIŢIE PE HÂRTIE IGIENICĂ / Boc şi Geoană bat palma, Videanu se cere la WC!

Ministerul Economiei. Adriean Videanu este "omul negru" din coaliţia de Guvernare. Pe negocieri clar stabilite între Mircea Geoană şi Emil Boc, singurul care nu doreşte să pună în practică deciziile celor doi este Adriean Videanu. În aceste condiţii, ministrul Economiei pune în pericol funcţionarea Alianţei. S-a văzut şi ieri, când cei doi lideri i-au cerut ministrului să schimbe directorul de la SNLO cu un social-democrat, iar la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari să se poarte o altă negociere. Videanu a părăsit sala cu promisiunea că va reveni. Şi dus a fost!



Delegaţiile PSD şi PD-L s-au întrunit ieri la Bucureşti pentru a discuta divergenţele apărute la Gorj. Liderul PSD, Mircea Geoană, i-a cerut liderului PD-L, Emil Boc, ca Societatea Naţională a Lignitului Oltenia să revină social-democraţilor, aşa cum se stabilise iniţial. Ambii lideri ai Alianţei de Guvernare au fost de acord cu această propunere, chiar şi ministrul Videanu părea, iniţial, că nu-i deranjat de o astfel de decizie. Zis şi făcut! Emil Boc îi cere lui Videanu să emită un ordin de schimbare a democratului Daniel Burlan cu propunerea PSD Gorj, respectiv Corneliu Boldor.

La următorul pas, ce avea să stabilească situaţia Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari, ministrul Economiei, Adriean Videanu, le-a comunicat celor prezenţi că trebuie să părăsească sala negocierilor, dar că va reveni curând.

DUS A FOST!
Prezent la negocierile de joi, ministrul Victor Ponta a explicat foarte sugestiv modalitatea prin care colegul său de Guvern Adriean Videanu s-a fofilat de la aceste discuţii, pretextând că merge unde se duc regii pe jos: "A avut, probabil, ceva mai interesant de făcut. A părăsit sala, precizând că trebuie urgent să facă ceva şi că va reveni imediat. Evident, nu s-a mai întors. De aceea, nici de această dată nu au existat decizii, ci doar discuţii. Este interesant cum doi lideri ai Coaliţiei de Guvernare stabilesc şi sunt de acord cu privire la un lucru, iar domnul Videanu reuşeşte, prin practicile acestea, să amâne de fiecare dată punerea în practică a deciziilor din Coaliţie. Toţi sunt de acord, mai puţin domnul Videanu. S-a amânat o decizie clară cu privire la SNLO şi Complexurile Energetice pentru luni, când se va întruni din nou Coaliţia", a declarat Victor Ponta.

INTERESE PERSONALE!
Este pentru a cinci oară când Adriean Videanu părăseşte negocierile sau nu se prezintă pentru a stabili soarta SNLO şi a celor două Complexuri Energetice din Gorj. "Am informaţii clare că, în cazul celor trei entităţi economice, ministrul Videanu are interese personale şi de aceea refuză, în mod repetat, să facă schimbările cerute de noi. În această situaţie, se impune să plece din fruntea Economiei şi să lase altă persoană, care nu trebuie să pună în pericol funcţionarea alianţei de Guvernare. PD-L este un partid dominat de grupuri de interese extrem de variate şi, practic, în acest moment nu mai există un centru de comandă unic, şi doar poli de influenţă, care au de foarte multe ori interese contrare chiar în interiorul PD-L. Aşa se face că Boc stabileşte una şi Videanu face alta. În felul acesta, Coaliţia devine de multe ori nefuncţională din cauza presiunilor enorme la care este supus PD-L din partea grupurilor de interese", a explicat deputatul PSD Mugurel Surupăceanu.

UNA STABILEŞTE COALIŢIA, ALTA FACE VIDEANU!

La Gorj negocierile dintre PSD şi PD-L sunt blocate de mai bine de două săptămâni, după ce social-democraţii au constatat că ministrul Adriean Videanu a numit alţi oameni în funcţiile ce reveneau PSD. Astfel, la Complexul Energetic Turceni a fost numit în funcţia de director general democratul Ionel Manţog, consilier personal al ministrului Videanu, la SNLO a fost numit democratul Daniel Burlan, iar la Complexul Energetic Rovinari a fost pus director Eugen Daviţoiu, un apropiat al democraţilor. Negocierea iniţială era ca SNLO şi unul dintre Complexurile din Gorj să revină PSD.

×
Subiecte în articol: observator psd videanu