x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COCAINĂ / Reţeaua lui Cado, arestată

COCAINĂ / Reţeaua lui Cado, arestată

de Petru Zoltan    |    Aura Stoenescu    |    02 Feb 2009   •   00:00

Peste o tonă de cocaină a cărei valoare ajungea pe piaţa neagră la aproximativ 100 de milioane de dolari a fost confiscată de autorităţile române în Portul Constanţa Sud – Agigea.



Cele două containere în care era ascunsă cocaina au venit din Brazilia pe numele societăţii Rumaval Impex din Gorj. Drogurile urmau să ajungă în Spania. Liderii reţelei care coordonau transportul pe teritoriul României au fost reţinuţi. La data de 30 ianuarie, poliţiştii şi procurorii români au reuşit una dintre cele mai mari capturi de cocaină din Europa. Astfel, au fost confiscate peste 1.200 de kilograme de cocaină de cea mai bună calitate, împărţită în 1.080 de calupuri. Drogurile erau ascunse într-unul din cele două containere pline cu lemn de cedru, importat din Brazilia de firma Rumvala Impex SRL din localitatea Baia de Fier, patronată de Ramona Elena Cioroabă. Activitatea traficanţilor din România era coordonată de spaniolul Antonio Alvarez Cado, iar cu ajutorul Ramonei Elena Cioroabă şi a iubitului acesteia, Vasile Adrian Chiribău l-au racolat pe Matei I., care trebuia să faciliteze efectuarea controlului vamal. Cei patru sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Trei dintre ei au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Doar Matei I. a scăpat deocamdată.

LEMN RINDELUIT

Potrivit Registrului Comerţului, firma Rumaval Impex a fost înfiinţată în anul 2004 de către spaniolul de origine cubaneză Antonio Alvarez Cado prin împuternicitul Severic D. Cipceain. Domeniul principal de activitate al firmei era tăierea şi rindeluirea lemnului. Spaniolul născut în localitatea Carboneras de Guadazaon era reprezentat de mandatara Tunde Marton, din Braşov. Apoi, firma a fost trecută pe numele Ramonei Elena Cioroabă, din Râmnicu-Sărat. Paznicul, care era la sediul firmei Rumaval Impex SRL, a spus că firma nu mai avea activitate din aprilie 2008, ba mai mult, aceasta ar fi fost scoasă la vânzare. Cu toate astea, omul fusese anunţat că la data de duminică, 31 ianuarie 2009, urma să primească două containere cu buştean. Sediul şi depozitele firmei au aparţinut unui om de afaceri din zonă, fiind scoase la licitaţie de o bancă la care le avea ipotecate pentru un împrumut.

×
Subiecte în articol: observator