x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod galben de INUNDAŢIE, de sâmbătă ora 18:00. Vezi zonele aflate în pericol

Cod galben de INUNDAŢIE, de sâmbătă ora 18:00. Vezi zonele aflate în pericol

09 Mar 2013   •   13:33
Cod galben de INUNDAŢIE, de sâmbătă ora 18:00. Vezi zonele aflate în pericol
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de cod galben de inundaţie valabil astăzi şi mâine.

Iată comunicatul:

Avand în vedere situatia hidrometeorologica actuala si ca urmare a precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, exista risc de producere de viituri pe râurile mici, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE dupa cum urmeaza:
COD GALBEN

  • Incepând cu data de 09.03.2013 ora 18:00 se instituie COD GALBEN pe râurile din bazinele: Viseu, Iza, Tur, Lapus, bazine hidrografice aferente judetelor: Satu Mare si Maramures.
  •  Incepând cu data de 10.03.2013 ora 06:00 se instituie COD GALBEN pe râurile din bazinele: Somesul Mare si pe râurile din bazinele superioare si afluentii de pe cursurile mijlocii ale Crisului Repede, Crisului Negru, Crisului Alb, Somesului Mic si Ariesului, bazine hidrografice aferente judetelor: Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba.
  • Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai râurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.

    Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.

    ×
    Subiecte în articol: cod galben inundatii