x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod Galben: Potop peste România

Cod Galben: Potop peste România

de Sorin Anghel    |    12 Oct 2009   •   00:00
Cod Galben: Potop peste România
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul Naţional

Ploi puternice în zonele joase, ninsori viscolite la munte, temperaturi negative în zonele înalte, vreme câinoasă în Capitală. Aşa se arată tabloul meteorologic pentru următoarele trei zile. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben valabilă pentru toată ţara.


S-a dus vremea romanţelor în parc! Acum e timpul paltoanelor şi al pelerinelor de ploaie. Începând de astăzi, vom avea parte de temperaturi cu adevărat scăzute pentru această perioadă a anului. Colac peste pupuză, frigul va fi însoţit şi de precipitaţii puternice din punct de vedere cantitativ. La munte, va ninge în următoarele trei zile. E devreme totuşi să ne gândim la schi.


NINSORI VISCOLITE
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o atenţionare cod galben valabilă pentru absolut toate localităţile ţării. "În intervalul 13 octombrie, ora 6:00 - 15 octombrie, ora 12:00, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă.

În regiunile centrale şi vestice precipitaţiile vor fi mixte, iar în nord-vest şi la munte vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări în toate regiunile, iar în zona montană înalta va fi tare, viscolind ninsoarea. În judeţele din vestul, centrul şi nordul ţării, cantităţile de apă, cumulate pe tot intervalul, vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 50 l/mp", au anunţat specialiştii de la ANM. Aceştia au specificat că îşi rezervă dreptul de a actualiza atenţionarea în funcţie de evoluţia elementelor meteorologice de interes.


BUCUREŞTIUL TREMURĂ ÎN STAŢIE

Pentru locuitorii Capitalei urmează o perioadă cumplită, cu o minimă a temperaturile în scădere pronunţată. Dimineaţa, înainte de ivirea zorilor, nu vor fi mai mult de 2-3 grade, ceea ce înseamnă cu mult sub valorile normale ale acestei perioade. Cerul va fi temporar noros şi va ploua, mai ales ziua. Vântul va sufla în general moderat. Următoarele două zile vor fi deosebit de reci şi în estul Transilvaniei. În judeţul Harghita, la Joseni şi la Miercuri Ciuc, vor fi temperaturi negative, în jur de -4°C, pe timpul nopţii, iar ziua mercurul din termometre nu va urca mai sus de 6, maxim 8°C.


SOARELE APARE SĂPTĂMÂNA VIITOARE
Cei care aveau în plan ieşiri în parc, plimbări pe munte sau alte activităţi în aer liber pentru sfârşitul acestei săptămâni ar trebui să se reorienteze rapid. Nici în week-end vremea nu va arăta altfel. Abia de la începutul săptămănii viitoare sunt speranţe că precipitaţiile se vor îndepărta puţin de ţara noastră şi vom avea parte din nou de zile însorite. Nu trebuie să ne mai aşteptăm însă la temperaturi de 25-30°C, precum cele de săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: meteo