x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod PORTOCALIU de furtună pentru Constanţa şi Tulcea

Cod PORTOCALIU de furtună pentru Constanţa şi Tulcea

19 Mai 2012   •   11:31
Cod PORTOCALIU de furtună pentru Constanţa şi Tulcea

Meteorologii au emis o avertizare de COD PORTOCALIU de furtuni pentru judetele Tulcea si Constanta, valabila pana la ora 16.00. In municipiul Constanta ploile torentiale si vantul puternic au facut deja ravagii.

In intervalul orar 13.55-15.55, jumatatea de nord a judetului Constanta si jumatatea de sud a judetului Tulcea sunt sub incidenta unui COD PORTOCALIU de furtuni.

Fenomenele meteorologice asteptate sunt descarcari electrice si cantitati de precipitatii ce pot depasi izolat 40-50 l/mp intr-o ora. De asemenea, pot aparea grindina de mici dimensiuni si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Meteorologul Viorica Dima a declarat la Romania TV ca in urmatoarele ore codul portocaliu s-ar putea extinde si la alte judete, in functie de circulatia curentilor de aer. "Sistemul respectiv va avansa in urmatoarele ore catre Ialomita si Braila, dar pe masura ce avanseaza pe partea continentala, torentialitatea ploii nu ne va mai interesa. Nu sunt excluse insa caderi de grindina si vijelii", a explicat Viorica Dima.

×
Subiecte în articol: constanta tulcea furtuna cod portocaliu