x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD PORTOCALIU de inundaţii pe mai multe râuri din Moldova. Ce cursuri sunt vizate

COD PORTOCALIU de inundaţii pe mai multe râuri din Moldova. Ce cursuri sunt vizate

01 Iul 2013   •   11:19
COD PORTOCALIU de inundaţii pe mai multe râuri din Moldova. Ce cursuri sunt vizate

Institutul Naţional de Hidrologie a emis un COD PORTOCALIU de inundaţii pe mai multe râuri din Moldova. Totodată, se menţine CODUL GALBEN emis duminică pentru cursuri din Dobrogea, Muntenia şi Moldova.

Atenţionarea este valabilă luni, până la ora 18.00.

Se instituie COD PORTOCALIU începând cu data de 01.07.2013 ora 11:00 pentru riscul de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie şi creşteri de niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe cursul superior al râului Bârlad (sectorul Băceşti-Negreşti) şi pe afluenţii sai Tutova şi Racova din judeţul Vaslui.

Se menţine COD GALBEN pe râurile din Dobrogea din judeţele Constanţa şi Tulcea, pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Neajlov, Sabar (judeţele Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu), Bârlad şi pe afluenţii Prutului inferior din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi

Aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate. In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este posibilă o nouă actualizare a avertizării.


×