x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD PORTOCALIU de inundaţii pentru râurile din judeţele Caraş Severin şi Timiş

COD PORTOCALIU de inundaţii pentru râurile din judeţele Caraş Severin şi Timiş

06 Aug 2014   •   13:24
COD PORTOCALIU de inundaţii pentru râurile din judeţele Caraş Severin şi Timiş

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea a Apelor (INGHA) a emis, miercuri, o atenţionare de Cod Portocaliu de inundaţii, dar şi o atenţionare de Cod Galben de inundaţii pentru mai multe râuri din bazine hidrografice aflate în 27 de judeţe ale ţării, atenţionări valabile de miercuri, ora 13:00 şi până joi, ora 16:00.

Potrivit hidrologilor, Codul Portocaliu a fost emis pentru râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş şi bazinul superior al râului Bega (judeţele Caraş Severin şi Timiş).

De asemenea, a fost emisă o atenţionare de Cod Galben pentru râurile din bazinele hidrografice: Bega-bazin mijlociu, Timiş superior, Nera, Cerna (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu superior şi afluenţii Jiului din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dolj şi Olt.

Hidrologii anunţă, totodată, că de miercuri, ora 15:00 - până joi, ora 6:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale în unele bazine hidrografice mici din judeţele Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

INHGA menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţii de grad inferior ai râurilor menţionate.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

×