x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru Bucureşti şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, valabil până miercuri! Alte 17 judeţe sunt sub cod galben

Cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru Bucureşti şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, valabil până miercuri! Alte 17 judeţe sunt sub cod galben

05 Feb 2012   •   08:02
Cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru Bucureşti şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, valabil până miercuri! Alte 17 judeţe sunt sub cod galben

Meteorologii au emis duminica un cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Bucuresti si 19 judete, unde pana miercuri dimineata va ninge viscolit, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri, alte 17 judete fiind avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de duminica, ora 18.00 si pana miercuri, ora 10.00, "va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri".

In noaptea de duminica spre luni va fi viscol in sudul Moldovei si in Baragan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni, atingand intensitatea maxima de luni, ora 14.00 pana marti, ora 18.

La inceputul intervalului, in Dobrogea si estul Munteniei vor mai fi precipitatii mixte si se va mentine poleiul, au precizat meteorologii.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucuresti si judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

De asemenea, potrivit avertizarii cod galben, in nordul si centrul Moldovei, in Banat si in zona de munte va continua sa ninga, iar vantul va avea viteze de pana la 30-40 de kilometri pe ora.

Codul galben a fost emis pentru judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Covasna, Harghita, Suceava, Neamt, Bacau, Vaslui, Iasi, Botosani si partial pentru Sibiu, Brasov, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures.

Meteorologii au emis o noua atentionare cod portocaliu de viscol si ninsoare valabila pentru sudul si sud-estul tarii. Avertizarea intra in vigoare duminica seara, la ora 18, fiind in vigoare pana miercuri dimineata.

Avertizarea cod galben, emisa vineri, isi mentine valabilitatea pana duminica la ora 18, cu mentiunea ca in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei vor mai fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita si pe arii extinse se va produce polei.

Dupa ora 18, temperaturile vor scadea iar vantul se va intensifica odata cu reinceperea ninsorilor in zonele vizate de codul portocaliu. Astfel, vantul va atinge, la rafala, viteze de 70 km/h, iar startul de zapada nou depus va fi de 20-25 centimetri.



×