x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte. Se vor depăşi cotele de inundaţii

COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte. Se vor depăşi cotele de inundaţii

25 Feb 2013   •   17:45
COD PORTOCALIU în bazinul Jiului, de marţi până miercuri noapte. Se vor depăşi cotele de inundaţii
Sursa foto: INGHA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INGHA) a emis un cod portocaliu de inundaţii în bazinul Jiului, în următoarele două zile.

"Avand în vedere situatia hidrometeorologică actuală din bazinul hidrografic al Jiului şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, exista risc de producere de viituri pe râurile mici, creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE după cum urmează: 

COD GALBEN
Începând cu data de 25.02.2013 ora 20:00 se menţine COD GALBEN pe râurile din bazinele: Motru şi pe afluentii de dreapta ai Jiului (amonte de confluenţa cu râul Motru), bazine hidrografice aferente judetelor: Mehedinţi şi Gorj şi se instituie COD GALBEN pe râul Jiu, pe sectorul aval de confluenţă cu râul Motru – judetul Dolj.

COD PORTOCALIU
Începând cu data de 26.02.2013 ora 06:00 se instituie COD PORTOCALIU pe râurile: Motru – s.h. Broşteni (jud. Mehedinţi), Cosustea – s.h. Corcova (jud. Mehedinti) şi pe pârâul Orlea – s.h. Celei (jud. Gorj)", se arată în comunicatul INGHA.

Potrivit instituţiei citate, vor exista: "Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului, cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE ŞI A COTELOR DE ATENŢIE".

Codul portocaliu, în astfel de situaţii, înseamnă risc de viituri generatoare de revărsări importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vieţii colectivităţilor şi siguranţei bunurilor şi persoanelor, precum şi depăşirea cotelor de inundaţie. 

×