x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD ROŞU de alertă pe toate aeroporturile din România, în urma atentatului terorist din Bulgaria

COD ROŞU de alertă pe toate aeroporturile din România, în urma atentatului terorist din Bulgaria

19 Iul 2012   •   05:56
COD ROŞU de alertă pe toate aeroporturile din România, în urma atentatului terorist din Bulgaria

UPDATE 16:40 - Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat ca este Cod Rosu de Alerta pe toate aeroporturile din tara, relateaza Antena3. "Atentia este sporita si s-au luat masuri de maxima siguranta. Asa este normal. La fel si in gari, pentru ca apartin de ministerul nostru", a spus Silaghi. Alerta vine dupa atacul terorist produs miercuri in aeroportul Burgas din Bulgaria, soldat cu moartea a 8 persoane.



UPDATE 14:42 - Sedinta CSAT a inceput, la Palatul Cotroceni, sub conducerea presedintelui interimar, Crin Antonescu. La sedinta CSAT mai participa premierul Victor Ponta, ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, ministrul de Externe, Andrei Marga, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, vicepremierul Florin Georgescu, seful SRI, George Maior, seful SIE, Teodor Melescanu, seful statului major, Stefan Danila, precum si secretarul CSAT Ion Oprisor.

UPDATE 11:57 - Atentatul terorist din Bulgaria si situatia juridica si economica a Hidroelectrica sunt subiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei CSAT care va avea loc astazi, la ora 14:00, conform anuntului facut de Administratia prezidentiala.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se reuneste, astazi, in sedinta, pe fondul ingrijorarilor cauzate de amenintarile teroriste. Sedinta va avea loc de la ora 14:00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea presedintelui interimar Crin Antonescu.

"Sunt absolut socat de ideea ca atat de aproape de noi s-a comis un atentat criminal, genul de atentate pe care suntem obisnuiti sa le vedem undeva foarte departe de Romania. Imi exprim solidaritatea cu familiile victimelor. In acelasi timp, e o problema de siguranta nationala in mod sigur motiv pentru care am vorbit cu presedintele in exercitiu care va decide daca si daca va decide, maine vom participa la o sedinta a CSAT pe tema masurilor antiteroriste pe care serviciile speciale din Romania au sarcina constitutionala de a le avea in vedere in asemenea situatii", a declarat, aseara, premierul Victor Ponta la postul B1TV.

La scurt dupa teribilul atentat din Bulgaria, si pe Aeroportul Otopeni s-a declansat o alarma falsa, din cauza unui bagaj uitat. Panica a fost insa foarte mare din cauza vestilor din tara vecina.

Astfel ca CSAT va avea pe ordinea de zi discutarea masurilor antiteroriste pe care serviciile speciale din Romania au sarcina constitutionala de a le avea in vedere in asemenea situatii.

Opt persoane au murit si 37 au fost ranite in urma unui atentat cu bomba produs pe aeroportul Burgas, din Bulgaria. Majoritatea victimelor erau de origine israeliana, acest fapt determinand atat autoritatile bulgare, cat si pe cele de la Tev Aviv, sa sporeasca masurile de securitate.

Printre victime se afla si un bulgar, in varsta de 36 de ani, care era soferul unuia dintre autobuzele in care se aflau turitii israelieni, scrie Novinite. Atacul nu a fost revendicat pana acum, insa ministrul israelian al apararii este de parere ca in spatele incidentului s-ar afla grupari teroriste care au actionat cel mai probabil la comanda Iranului.

×