x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codruţ Şereş, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Hidroelectrica

Codruţ Şereş, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Hidroelectrica

31 Mar 2014   •   09:01
Codruţ Şereş, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Hidroelectrica
UPDATE 14:49 - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat luni pe fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Hidroelectrica. Decizia nu este definitivă.
...............................

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa luni în dosarul Hidroelectrica, în care fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş, alături de alţi inculpaţi, este acuzat de infracţiuni economice.

Pe 17 martie, instanţa a amânat pronunţarea sentinţei în acest caz pentru 31 martie.

ÎCCJ a terminat pe 3 martie de judecat dosarul Hidroelectrica, în care fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Codruţ Şereş a declarat că nu se face vinovat de săvârşirea vreunei fapte penale, iar rezultatele controalelor efectuate la Hidroelectrica pe vremea când era ministru au fost transmise parchetelor, fiind informate în acest sens Guvernul şi CSAT.

În plus, el a arătat că nu îi cunoaşte pe membrii "aşa-zisului grup infracţional organizat" şi că în seama sa nu poate fi reţinut un prejudiciu în acest dosar.

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş şi cei şase membri din fosta conducere de la Hidroelectrica au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pe 30 septembrie 2011.

×
Subiecte în articol: codrut seres dosarul hidroelectrica ICCJ