x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codul galben de caniculă prelungit până luni în sud şi est. Ploi torenţiale şi vijelii în nord, vest şi centru

Codul galben de caniculă prelungit până luni în sud şi est. Ploi torenţiale şi vijelii în nord, vest şi centru

30 Iul 2012   •   10:42
Codul galben de caniculă prelungit până luni în sud şi est. Ploi torenţiale şi vijelii în nord, vest şi centru

Avertizarea cod galben de canicula a fost prelungita pana luni in Capitala si 18 judete din sudul si estul tarii, iar in vestul, centrul si nordul tarii se vor semnala ploi torentiale, vijelii si descarcari electrice.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pe parcursul zilei de luni, canicula va persista in sudul si in estul tarii, unde se vor inregistra frecvent valori de 35 - 37 de grade si izolat 38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine accentuat.

Avertizarea cod galben de canicula a fost prelungita pentru Bucuresti si judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges.

Totodata, ANM a avertizat ca instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in vestul, centrul si nordul tarii, unde vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

"Izolat, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si va cadea grindina", potrivit avertizarii ANM.

×
Subiecte în articol: avertizare cod galben canicula anm