x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codul portocaliu, prelungit pentru Constanţa şi Tulcea. Weekend-ul vine cu temperaturi de până la minus 20 de grade

Codul portocaliu, prelungit pentru Constanţa şi Tulcea. Weekend-ul vine cu temperaturi de până la minus 20 de grade

26 Ian 2012   •   08:21
Codul portocaliu, prelungit pentru Constanţa şi Tulcea. Weekend-ul vine cu temperaturi de până la minus 20 de grade

Codul portocaliu de ninsori abundente, viscol si ger va fi prelungit joi, dupa ora 18:00, pentru judetele Tulcea si Constanta, iar pana la ora 17:00 se va decide daca pentru restul zonelor in care deja ninge abundent va fi mentinuta atentionarea de Cod galben sau de Cod portocaliu, a declarat Ion Sandu, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie.

Si premierul Emil Boc a anuntat, dupa intrunirea Comandamentului de iarna, ca va fi prelungita avertizarea de codul portocaliu pentru sudul tarii.

"Cazurile medicale de urgenta sunt tratate cu maxima dificultate. Mai sunt oameni blocati in masini. Avem o stiatie dificila in Giurgiu, dar sper ca in maxim doua ore jandarmii sa poata ajunge acolo. Din nefericire este o situatie extrem de dificila si se avanseaza cu mare dificultate", a declarat premierul.

Totodata, Emil Boc a avertizat ca situatia critica nu va inceta dupa intervalul anuntat pentru codul portocaliu.

"Dupa ora 18:00 se va mentine codul portocaliu in unele judete, pentru ca nu se opreste viscolul in intreaga tara asa cum era anuntat", a mai spus Boc, care i-a sfatuit pe oameni 'sa nu iasa la drum lung, sa nu-si faca programari de calatorie daca stiu ca se intervine in acele zone unde se anunta ger.'

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Constanta, Tulcea, Mehedinti, Dolj, Olt si sudul judetului Arges si urma sa fie ridicat in aceasta seara, la ora 18.00.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE ZILE:

JOI (26 ianuarie)
Vremea va continua sã se rãceascã in toate regiunile, iar ninsorile se vor mentine in sudul si in estul tãrii. In Muntenia, Dobrogea, sudul Olteniei si al Moldovei, dar si in Carpatii Orientali si Meridionali local ninsorile vor fi abundente, iar rafalele de vant vor atinge 80...90 km/h, viscolind, spulberand si troienind zãpada si determinand diminuarea severã a vizibilitãtii, chiar sub 50 m. In restul teritoriului innorãrile vor fi temporare si doar pe arii restranse vor fi ninsori slabe. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si 0 grade, usor mai ridicate in vest. Noaptea va fi ger in regiunile estice, nordice si centrale, iar la scara intregii tãri temperaturile minime vor fi cuprinse in general intre -16 si -6 grade. Presiunea atmosferica va creste.

VINERI (27 ianuarie)
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã noaptea in majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros in sud-estul tãrii, unde, mai ales ziua, va mai ninge local, iar vantul va avea intensificãri. In restul teritoriului innorãrile vor fi temporare si doar izolat va fulgui. Temperaturile maxime se vor incadra intre -10 si 0 grade, usor mai ridicate in vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -19 si -9 grade. Dimineata vor fi conditii de ceatã, asociatã cu depunere de chiciurã. Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

SAMBATA (28 ianuarie)
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tãrii. Cerul va fi temporar noros, pe arii restranse, mai ales in regiunile sudice, va mai fulgui, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in Dobrogea si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre -11 si -1 grad, usor mai ridicate in vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -19 si -9 grade. Dimineata si noaptea va fi ceatã local in zonele joase, asociatã cu depunere de chiciurã.

DUMINICA (28 ianuarie)
Vremea se va mentine deosebit de rece, geroasã mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tãrii. Cerul va fi variabil in nordul si centrul tãrii si temporar noros in rest unde izolat va fulgui. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -10 si 0 grade, iar cele minime intre -20 si -10, mai coborate in depresiuni si usor mai ridicate in vest. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceatã asociatã cu depunere de chiciurã.

×