x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colectia rutiera de iarna - Se poarta de zor centura!

Colectia rutiera de iarna - Se poarta de zor centura!

de Mara Raducanu    |    11 Dec 2006   •   00:00

Noul Cod Rutier i-a sensibilizat pe conducatorii auto. Mai de teama amenzilor usturatoare, mai de cea a accidentelor, ponderea soferilor care isi pun centura de siguranta a crescut, de la 31% la 90%, in prima saptamana de la intrarea in vigoare a noii legislatii rutiere, informeaza Inspectoratul General al Politiei.

In comunicatul IGP se arata ca atitudinea mai responsabila a participantilor la trafic a contribuit si la reducerea mortalitatii in urma accidentelor rutiere. Astfel, numarul persoanelor decedate a fost redus cu 30 fata de saptamana premergatoare aparitiei noului Cod Rutier, tocmai ca urmare a portului dispozitivelor de retentie. "

Sporirea nivelului de disciplina in trafic, fapt atestat de aplicarea, intr-o saptamana, a numai 28.262 sanctiuni contraventionale, in timp ce media saptamanala a abaterilor comise la regimul rutier, inainte de 1 decembrie 2006, se situa la 92.899", se mai arata in comunicat.

Agentii de politie afirma ca in perioada urmatoare vor manifesta intelegere fata de abaterile neinsemnate, vadit neintentionate, dar intransigenta fata de faptele ce aduc atingere sigurantei in deplasarea pe drumurile publice.

×
Subiecte în articol: observator