x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colegiul Medicilor din București a demarat o investigație în cazul copilului mort la Sanador

Colegiul Medicilor din București a demarat o investigație în cazul copilului mort la Sanador

22 Oct 2018   •   19:30
Colegiul Medicilor din București a demarat o investigație în cazul copilului mort la Sanador

Colegiul Medicilor din Bucureşti s-a autosesizat şi a demarat o investigaţie în cazul copilului mort la Spitalul Sanador după ce a suferit o operaţie de hernie inghinală. 

"În urma apariţiei în mass-media a cazului unui copil de un an şi 10 luni, decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la un spital privat din Capitală, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti a decis să se autosesizeze şi a demarat o investigaţie", potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Colegiului. 

Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor pentru a verifica conduita terapeutică în cazul copilului, precizând că din raportul preliminar al controlului Direcţiei de Sănătate Publică reiese că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. 

"Raportul preliminar al controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. MS a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz", informează Ministerul Sănătăţii. 

Luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a trimis o echipă de control la Spitalul Sanador în legătură cu acest caz. 

Presa a relatat că băieţelul de un an şi 10 luni a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost operat de hernie inghinală. AGERPRES

×